vestnik

(FOTO) Čarda s tremi zadetki v finale pokala MNZ Murska Sobota

Vestnik, 9. 8. 2020
Jure Zauneker
NK Čarda NK Gančani
Šport

Nogometaši Čarde so na domačem terenu v Martjancih v polfinalni tekmi pokala MNZ Murska Sobota s 3 : 0 (1 : 0) premagali nogometaše NK Gančani.

Čarda Martjanci - Aluvar Gančani 3 : 0 (1 : 0)

Čarda Martjanci: Litrop, Horvat (Časar, 56), Ošlaj, Kardoš (Kos, 61), Sočič, Žganjar (Potrbin, 76), Korpič, Gašpar (Laci, 56), Bushaj (Horvat, 70), Malačič, Barbarič. Trener: Leon Horvat 

Aluvar Gančani: Zorko, Tušak (Maučec, 46), Tivadar (Jerič, 60), Horvat (Bedek, 76), Toplak, Špilak A., Bunderla, Špilak Ž. (Smej, 76), Dugonjić (Tratnjek, 65), Legen Amadej, Legen Anže. Trener: Ljubo Antolin

ŠRC Martjanci v Martjancih, sodnik: Darjan Kovačič 

Strelci: 1 : 0 Malačič (20), 2 : 0 Kos (63), 3 : 0 Barbarič (66).

Rumeni kartoni: Litrop in Gašpar (Čarda), Špilak (Gančani) 

martjanci, nogomet, nk-čarda-nk-gančani
Jure Zauneker
NK Čarda NK Gančani

Tekma med Čardo in Gančani, ki je bila zaprta za gledalce, je v začetnih minutah pripadala domačim. Ti so imeli žogo več v svoji posesti, kljub temu so gostje z nekaj hitrimi protinapadi večkrat nevarno zapretili, prvič že v peti minuti, ko je s strelom na gol poskušal Aljaž Tušak, nato pa še v 13. minuti, ko je s strelom z razdalje domačega vratarja skušal premagati Amadej Legen. Priložnosti so ostale neizkoriščene, so pa zato v 20. minuti igre po hitrem protinapadu za vodstvo z 1 : 0 poskrbeli domači igralci. Po podaji Saše Gašparja do Gjergja Bushaja je žogo za hrbet gostujočega vratarja poslal Rok Malačič. 

martjanci, nogomet, nk-čarda-nk-gančani
Jure Zauneker
NK Čarda NK Gančani

Po zadetku je sodnik Kovačič odredil krajšo pavzo za osvežitev, nato pa se je tekma nadaljevala. Igra se je razživela predvsem na sredini, sledilo pa je več hitrih protinapadov obeh ekip. V 30. minuti srečanja so ponovno nevarno zapretili domačini, vendar je strel Saše Gašparja bil nenatančen, v 42. minuti pa so imeli gostje prvo pravo priložnost za izenačenje. Po strelu z neposredne razdalje se je z obrambo izkazal domači vratar Tim Litrop, ki je tik pred koncem prvega polčasa prejel rumeni karton zaradi izgubljanja igralnega časa. To je bil sicer tudi prvi karton, ki ga je na tekmi pokazal sodnik. 

V začetku drugega polčasa je prišlo do prve menjave na tekmi, pri gostih je Aljaža Tušaka zamenjal Blaž Maučec. Oboji so sicer na tekmi izkoristili vseh pet menjav. 

martjanci, nogomet, nk-čarda-nk-gančani
Jure Zauneker
NK Čarda NK Gančani

Začetek drugega polčasa je pripadel gostom, ki so si priigrali kar nekaj lepih priložnosti, najlepša je bila v 53. minuti, ko se je že zdelo, da bo Gregor Bunderla z neposredne bližine premagal domačega vratarja, vendar je žoga nesrečno zadela vratnico. Igra se je nato ponovno razživela, sledilo je še nekaj menjav, nato pa drugi zadetek za domače. Po še enem hitrem protinapadu sta akcijo uspešno zaključila Luka Laci in Rok Kos, ki je povišal vodstvo Čarde na 2 : 0. 

martjanci, nogomet, nk-čarda-nk-gančani
Jure Zauneker
NK Čarda NK Gančani

Le nekaj minut kasneje, natančneje v 66. minuti, je po hitri akciji za povišanje vodstva domačih na 3 : 0 poskrbel Niko Barbarič, kar je bil tudi izid tekme. Ponovno je sledila odrejena pavza za osvežitev, nadaljevanje pa je spremljal isti ritem kot ga je bilo moč spremljati skozi celo tekmo. Igra pretežno na sredini, nekaj protinapadov ter številne neizkoriščene priložnosti na strani obeh. 

Čarda se je z zmago nad Gančani uvrstila v finale pokala MNZ Murska Sobota. Kdaj (in če) bo to odigrano, sicer še ni znano. 

polfinale-pokala-mnz-murska-sobota nk-čarda-martjanci nk-aluvar-gančani 3-:-0
Kaj zdaj berejo drugi