vestnik

(FOTO) Dan prekmurske košarke v Murski Soboti

Vestnik.si, 19. 6. 2022
Jure Zauneker
Dan košarke.
Šport

Ženski košarkarski klub Pomurje in Košarkarski klub Radenska Creativ sta v dvorani OŠ I v Murski Soboti pripravila prireditev Dan prekmurske košarke. Vrhunec je bila tekma nekdanjih igralk in igralcev.

Dogodek so odprli najmlajši košarkarji in košarkarice obeh klubov, ki so se pomerili v tekmah v selekcijah U9, U12, U14 in U18.

murska-sobota, dan-košarke
Jure Zauneker
Dan košarke.

Največ zanimanja pa je vzbudil dvoboj med žensko ekipo nekdanjih igralk ŽKK Pomurje in moško ekipo nekdanjih igralcev KK Radenska Creativ.
Čeprav so imeli moški več žogo v posesti, dobivali skok in bolj zadevali trojke, se ženske niso predale in so vztrajno izkoriščale napake nasprotnikov ter še nekako držale priključek, tudi s pomočjo bolj sproščenega kriterija, po katerem so tu pa tam za kakšno dobro akcijo za dve točki dobile na semaforju in pri zapisniku kar tri točke, in to brez ugovarjanja sodnika. Ob koncu prvega polčasa so sicer malce popustile, zato so fantje prvi del dobili z 41 : 28. 

murska-sobota, dan-košarke
Jure Zauneker
Dan košarke.

A v drugem polčasu so dekleta spet znižala zaostanek, v zadnji četrtini prikazala nekaj izjemnih akcij, tik pred koncem tekme pa so moški (namerno) malce popustili, tako da se je dvoboj končal enakopravno z izidom 70 : 70.  

murska-sobota, dan-košarke
Jure Zauneker
Dan košarke.

Po srečanju je sledilo druženje in obujanje košarkarskih spominov. Dan prekmurske košarke je bil namreč namenjen zaznamovanju bogate zgodovine košarkarskega dogajanja v tej pokrajini, ki so jo ustvarjale različne generacije igralcev in igralk. Pri Vestniku pa se lahko pohvalimo, da smo imeli na prireditvi v ženski ekipi kar dve nekdanji članici ŽKK Pomurje, to sta Marina Lesjak in Maja Hajdinjak. 

murska-sobota, dan-košarke
Jure Zauneker
Dan košarke.

košarka dan-prekmurske-košarke oš-i-murska-sobota