vestnik

(FOTO) V Rakičanu drugi letošnji disk golf turnir

Vestnik.si, 25. 4. 2023
Niko Časar
Disk golf turnir v Rakičanu.
Šport

V parku v Rakičanu sta Lagoda Disc Golf iz Varaždina v sodelovanju z Disk golf klubom Pomurje pripravila drugi letošnji turnir - Ringin' RakiChains 2023.

Mimoidoči v rakičanskem parku so lahko slišali zvok verig disk golf košev, na katere so igrali tekmovalci prvega izmed treh turnirjev Triple Bogey Toura 2023. Potekal je na skupno 54 stezah za disk golf. Dva kroga sta bila odigrana v soboto, eden nato še v nedeljo.

disk-golf, disk-golf-turnir, disk, golf, turnir, rakičan
Niko Časar
Disk golf turnir v Rakičanu.

Na tekmovanju je sodelovalo 52 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Organizatorji so bili, glede na to, da je istočasno potekal še disk golf turnir v Avstriji, z odzivom zelo zadovoljni.

disk-golf, disk-golf-turnir, disk, golf, turnir, rakičan
Niko Časar
Disk golf turnir v Rakičanu.

Skupine tekmovalcev so bile sestavljene glede na točkovanje (rating) tekmovalcev po lestvici profesionalne disk golf zveze. Tekmovali so v štirih skupinah – zlata kategorija (rating nad 900), rdeča kategorija (rating 850-900), zelena kategorija (rating 800-850) in vijolična kategorija (rating pod 800).
V najvišji, zlati kategoriji je sodelovalo 8 tekmovalcev, zmago z rezultatom 28 pod parom terena si je priigral Aleksandar Bato Sudžuković (-24). Zmagal je s prepričljivo razliko 12 metov pred drugouvrščenim Tomislavom Goričkijem, ki je igral 16 pod parom (-16), tretje mesto pa si je priigral Dinko Šimenc z rezultatom 13 pod parom (-13).

V rdeči kategoriji je sodelovalo 12 tekmovalcev, z odlično igro v zadnjem krogu pa je zmagal Marin Grbac z skupnim rezultatom 19 pod parom (-19), kar bi ga umestilo na 2. mesto v zlati kategoriji. Drugo mesto sta si razdelila Matic Blaž in Andreja Bernjak (Disk golf klub Pomurje) z rezultatom štirinajst pod parom (-14).

disk-golf, disk-golf-turnir, disk, golf, turnir, rakičan
Niko Časar
Disk golf turnir v Rakičanu.

V zeleni kategoriji si je zmago po odlični igri v vseh treh krogih med 20 tekmovalci priigral domači igralec Andrej Kozic (Disk golf klub Pomurje), ki bo zelo verjetno že na naslednji posodobitvi ratinga v maju "preigral" to kategorijo, saj je vse tri kroge tega turnirja odigral z ratingom nad 900. Kozic je turnir končal s skupnim rezultatom -19, kar bi ga tako kot Grbca v rdeči kategoriji umestilo na 2. mesto v zlati kategoriji. Drugo mesto je osvojila Barbara Poljšak z osem pod parom (-8), tretje pa Philipp Friedl z šest pod parom (-6).


V vijolični kategoriji je sodelovalo 13 tekmovalcev, zmagal pa je Jure Kirbiš s skupnim rezultatom tri nad parom (+3). Drugo mesto je osvojil Kevin Koller (+6), tretje pa domači igralec Tilen Sapač iz Disk golf kluba Pomurje (+7).

disk-golf, disk-golf-turnir, disk, golf, turnir, rakičan
Niko Časar
Disk golf turnir v Rakičanu.

Najboljši rezultat med moškimi tekmovalci turnirja je dosegel Aleksander Bato Sudžuković (rating 1007) z -12, najboljši ženski rezultat pa je dosegla Andreja Bernjak z rezultatom -7 (rating 936).
Poleg tekmovanja za seštevek skupnih metov na vseh stezah so potekala še stranska tekmovanja, in sicer tekmovanje za asa, CTP-najbližji prvi met na koš na določeni stezi in tekmovanje za najvišje odigrano povprečje ratinga na vseh stezah nad svojim trenutnim ratingom (Overachiever).
Po tekmovanju je sledila podelitev nagrad najboljšim, potem pa je potekal še turnirski srečelov, na katerem so si izžrebani igralci lahko izbrali praktične nagrade.
šport disk-golf disk-golf-turnir rakičan