vestnik

(FOTO) Tabor nadigral favorizirano Muro. Pucko: "Nasprotnik je bil premočan"

Vestnik, 17. 7. 2021
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana
Šport

Razigrani nogometaši Tabora so v uvodu sezone državnega prvenstva povozili črno-bele.

Mura je imela v prvem polčasu sicer več priložnosti, a prvi zadetek je dosegel Tabor, ko je 29-letni Dino Stančič po podaji Ndzengueja žogo poslal v mrežo Obradovića. Kouter je v 25. minuti po podaji iz kota meril z 20 metrov, a ni bil dovolj natančen. Drugi polčas so varovanci Anteja Šimundže začeli energično, a je ekipa iz Sežane zdržala pritisk Mure in v 57. minuti povišala vodstvo. Ndzengue je podal dolgo žogo Kouaoju, ta pa je iztržil enajstmetrovko. Mrežo črnobelih je zatresel Marko Krivičić. V 60. minuti je svoj drugi gol zabil Dino Stančič (0 : 3) in postavil končni rezultat tekme. Na uvodni tekmi sezone je bila prvič v zgodovini slovenske državne lige uporabljena tehnologija VAR.

mura, tabor-sežana
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana

Izjave nogometašev po tekmi:
Dvakratni strelec Dino Stančič: "Nismo pričakovali takega rezultata, mislim, da je presodila enajstmetrovka, ki nam je dala še več zagona. To je rezultatsko ena največjih zmag. Dober začetek v novo sezono. Toliko bolje, ker smo premagali Muro."
Nogometaš Mure Klemen Pucko: "Odigrali smo tekmo v Evropi, a nismo popolnoma preklopili na domače prvenstvo. Trudili smo se, a je bil nasprotnik premočan."

mura, tabor-sežana
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana

mura, tabor-sežana
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana

nš-mura nk-tabor plt 31.-sezona