vestnik

(FOTO IN VIDEO) Jagodni izbor največjih uspehov slovenskega nogometa

Vestnik, 19. 5. 2020
NZS/m24.si
Razstava ob stoletnici nogometa v Sloveniji.
Šport

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je ob letošnji stoletnici krovne nogometne organizacije odprla razstavo v ljubljanskem Tivoliju.

"To so zelo zanimive fotografije dogodkov, od začetka, ko se je nogomet pri nas začel organizirano igrati, do današnjih dni. Poskušali smo zajeti vse relevantne osebe, igralce, strokovnjake, ki so ta slovenski nogomet zaznamovali. Koliko nam je uspelo, pa bodo povedali tisti, ki si bodo razstavo ogledali," je povedal predsednik NZS Radenko Mijatović. Razstava, ki bo na ogled do 15. avgusta, nudi vpogled v začetke in sprehod skozi let nogometa na Slovenskem. Mijatović je ob tem še dejal, da ga posebej fascinirajo fotografije z začetka nogometa na Slovenskem: "Koliko vneme je bilo, koliko gledalcev ob relativno skromnih igriščih."

NZS, nogomet, razstava
NZS/m24.si
Razstava ob stoletnici nogometa v Sloveniji.

Kuratorka razstave je Barbara Čeferin, pri pripravi pa je sodelovalo še več strokovnjakov in sodelavcev. "Namen razstave je, da zajame sto let nogometa na Slovenskem. Začeli smo z letom 0. Poskušali smo najti čim starejšo fotografijo in potem smo šli naprej. Prva polovica so druge svetovne vojne je bila kar izziv, ampak nam je uspelo. Tu dejansko vidite ta jagodni izbor, ki smo si ga želeli, tako Čeferinova za uradno spletno stran NZS. 

razstava, 100-let-nogometa
NZS/m24.si
Razstava ob stoletnici nogometa v Sloveniji.

100-let-nogometa nzs ljubljana
Kaj zdaj berejo drugi