vestnik

(FOTO IN VIDEO) Nafta cilja na finale pokala in čim višje mesto v prvenstvu

Vestnik, 14. 1. 2020
Aleš Cipot
Trening Nafte 1903
Šport

Kot smo že poročali, so nogometaši Nafte pod vodstvom Dejana Dončića priprave pričeli 8. februarja. V obdobju do 7. marca, ko se bo pričel spomladanski del sezone v 2. SNL, bodo opravili 50 treningov, deset pripravljalnih tekem ter odigrali pokalno tekmo proti Turnišču v Medobčinski nogometni zvezi Lendava.

Klub je v zimskem premoru v želji po večji minutaži že zapustilo nekaj igralcev, in sicer Samo Žalik, Zoltan Toth, Daniel Szökrönyös in David Bognar. S temi nogometaši je Nafta sodelovanje prekinila, Stjepan Oštrek pa je bil posojen madžarskemu klubu ZTE, kjer bo do konca sezone iskal priložnosti za dokazovanje na višjem nivoju. Iz druge madžarske lige je Nafto okrepil 19-letni osrednji oziroma defenzivni vezist Dominik Molnar, sicer madžarski reprezentant mlajših selekcij. S člansko ekipo so priprave pričeli tudi štirje igralci mladinske ekipe, to so vratar Bojan Cigut, Mateo Šupljika, Sašo Pavšič in Daniel Fekete. 

nafta, nafta-1903, tiskovna-konferenca, lendava
Aleš Cipot
Tiskovna konferenca Nafte 1903

Tiskovni predstavnik kluba Igor Magdič kot glavna cilja spomladanskega dela sezone izpostavlja čim višjo uvrstitev v prvenstvu ter pokalni finale. »Nafti se ponuja čudovita priložnost v pokalu Slovenije, kjer je v polfinalu in se bo srečala z drugoligaško ekipo. Cilj je uvrstitev v finale, verjetno pa ni pomurskega ljubitelja nogometa, ki si ne želi finala med Nafto in Muro,« je zatrdil.

trening, nafta, nafta-1903
Aleš Cipot
Trening Nafte 1903

Več s tiskovne konference, si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku. 

nafta, nafta-1903, tiskovna-konferenca, lendava
Aleš Cipot
Tiskovna konferenca Nafte 1903

Nasprotniki Nafte v pripravah: 

Celje (18. januar), Heviza (15. januar), tekmec za 29. januar še ni določen, Varteks (1. februar), Szentlőrinc (8. februar), Komarno (12. februar), Puskas Akademia (15. februar), Simer Šampion (19. februar), Podvinci (22. februar), 26. februar je termin pokalne tekme proti Turnišču, 29. februarja pa bodo igrali proti Nagykanizsi.

nafta priprave lendava