vestnik

(FOTO) Kolesarska dirka za 11. pokal občine Tišina

Vestnik.si, 30. 8. 2021
Jure Zauneker
Kolesarska dirka.
Šport

Kolesarski klub Tropovci je pripravil največji letošnji kolesarski spektakel v Pomurju, namreč dirko za 11. pokal občine Tišina. Sodelovalo je kar 308 tekmovalcev.

Start je bil pred gasilskim domom Tropovci. Dirka je štela tudi za pokal Slovenije. Udeleženci so prišli iz vse Slovenije ter Hrvaške in Slovaške. Dirka je potekala na krožni progi dolžine 5 km, skozi naselja Tropovci, Murski Črnci in Gradišče. Pomerile so se kategorije dečkov in deklic, mlajših in starejših mladincev ter mladinske, ženske in amaterske kategorije. Popestritev dogajanja je predstavljala dirka cicibanov in šolskih otrok, ki so jo spremljali člani Kolesarskega kluba Tropovci.

tropovci, kolesarstvo
Jure Zauneker
Kolesarska dirka.

Na krožni dirki so nastopili tudi kolesarji domačega kluba, in sicer:
- med dečki C: Denis Lebar na progi dolžine 15 km,
- med dečki A: Matic Polanšček, Marko Koren, Bor Berlak in Gal Kaučič na progi dolžine 30 km,
- med mlajšimi mladinci: Max Luka Fartelj, Tristan Ketiš, Gal Žido na progi dolžine 50 km 
- med starejšimi mladinci: Luka Jablanovec na progi dolžine 80 km.

Pri dečkih C je Denis Lebar osvojil odlično 8. mesto. S krožno progo so zelo dobro opravili tudi dečki A, kjer je Gal Kaučič zasedel 8. mesto, Bor Berlak 14. mesto, Marko Koren 18. mesto in Matic Polanšček 19. mesto.

Tudi mlajši mladinci so enako dobro opravili s krožno progo. Tristan Ketiš je zasedel 14. mesto, Gal Žido pa 25. mesto. Max Luka Fartelj dirke ni končal.

Starejši mladinec Luka Jablanovec je dirko končal v zasledovalni skupini na odličnem 13. mestu.

tropovci, kolesarstvo
Jure Zauneker
Kolesarska dirka.

Med masterji D so prva štiri mesta zasedli člani Športnega društva Team Turbo Tropovci: prvi je bil Dušan Hajdinjak, drugi Dominik Ketiš, tretji Bernard Omar in četrti Matej Temlin. 

kolesarska-dirka pokal-občine-tišina tropovci kolesarski-klub