vestnik

(FOTO) Ljutomerčanke v pomurskem derbiju ugnale Pucončanke

Vestnik.si, 28. 1. 2021
Aleš Cipot
Murexin-Kema Puconci : ŽOK Ljutomer
Šport

V zaostali tekmi 5. kroga 1. B DOL (ž.) je ŽOK Ljutomer v Zeleni dvorani v Puconcih v pomurskem derbiju premagal Murexin Kemo s 3 : 0 (23, 13, 14).

Murexin-Kema Puconci: Rakar 2, N. Škraban Nela 6, I. Škraban Iva 8 (K), Malok 10, Küplen, Šadl 12, Matis 15, Novak 17 (L), Lang, Sužnik 20, Pušnik 29. Trener: Renato Perša.
ŽOK Ljutomer: Banfi 1, Makoter 5 (K), Kutnjak 6, Petek 7, Stavbar 8, Pintarič 9, Sakovič 10, Kolmanič Ana 12, Kosi, Rakuša 16 (L), Kolmanič Anja, Mikl 18 (L), Oletič. Trener: Bojan Novak.

murexin-kema-puconci, žok-puconci, žok-ljutomer, odbojka
Aleš Cipot
Murexin-Kema Puconci : ŽOK Ljutomer

Prvi niz so začele Ljutomerčanke in si pridobile točko z napako v napadu Škrabanove. Bilo je nekaj izmeničnih točk z razliko dveh točk. Naslednjo točko, ki je razliko povečala, je pridobila Sakovičeva s svojim servisom (4:7). Razlika se je še povečala po napadu Kolmaničeve ter bloka Petkove (5:10). Razliko sta potem uspeli zmanjšati Malokova ter Škrabanova s svojima napadoma. Ljutomer je spet prišel v prednost s servisom Makotereve (7:12). Razliko sta nato zmanjšali obe Škrabanovi s svojim blokom ter napadom (12:14).  Rezultat je izenačila Matiseva s svojim blokom, vodstvo Pucončank pa je pridobila Sužnikova svojim napadom (16:15). Napaka Pintarečeve v napadu je Puconcem prinesla dodatno točko razlike. Rezultat je izenačila Kolmaničeva z blokom (19:19). Dva servisa Sakovičeve pa sta prinesla Ljutomerčankam dve točki prednosti. Rezultat je izenačila Pušnikova s servisom (23:23). Zadnjo točko pa je Ljutomerčankam prinesla Škrabanova z napako v napadu. Tako je prvi niz pripadal Ljutomeru z rezultatom 23:25.
Prvo točko v drugem nizu je pridobila Malokova na servisu. Sakovičeva z napadom je popeljala Ljutomer v vodstvo. Razliko je povečala Pintaričeva z napadom ter blokom. Razlika se je še stopnjevala s servisom Stavbarove (2:9). Škraban Nela ter Sužnikova sta omilili razliko z napadoma (4:9). Razlika se je spet povečala zaradi napad domačih ter dobrega servisa Sakovičeve (4:12). Napad Kolmaničeve ter bloka Petkove so pripomogli k še večjemu vodstvu Ljutomerčank (5:19). Matiseva je s svojima blokoma pridobila dve točki za domačinke. Na koncu so bile izmenične točke z napadi Sužnikove, Škraban Ive ter Kolmaničeve. Zadnjo točko je pridobila Kolmaničeva v napadu in s tem Ljutomeru priigrala že drugi niz z rezultatom 13:25.

murexin-kema-puconci, žok-puconci, žok-ljutomer, odbojka
Aleš Cipot
Murexin-Kema Puconci : ŽOK Ljutomer

Prvo točko tretjega niza je pridobila Sakovičeva v napadu, naslednji dve pa Kolmaničeva s servisoma. Rezultat je izenačila Malokova s servisom (3:3). Puconci so prišli v vodstvo z napadom Sužnikove. Rezultat je izenačila Pintaričeva. Z nekaj napadi Pintaričeve, servisom Stavbarove ter napadom Sakovičeva si je Ljutomer pridobil lepo prednost (5:12). Razliko sta omilili Malokova v napadu ter Škraban Nela na servisu (9:13). Kolmaničeva ter Petkova sta poskrbeli za večje vodstvo (11:19). Na servisu se je odrezala tudi Kutnjakova. S servisom Petkove se je zaključila tekma ter s tem še tretji niz z zmago Ljutomera z rezultatom 14:25.  

murexin-kema-puconci, žok-puconci, žok-ljutomer, odbojka
Aleš Cipot
Murexin-Kema Puconci : ŽOK Ljutomer

odbojka kema-puconci žok-ljutomer 0-:-3
Kaj zdaj berejo drugi