vestnik

(FOTO) Nafta : Beltinci 3 : 1 (2 : 1)

Vestnik.si, 29. 5. 2020
Aleš Cipot
Nafta : Beltinci
Šport

V Lendavi je v pripravljalni nogometni tekmi in prekmurskem drugoligaškem obračunu Nafta 1903 premagala Beltince s 3 : 1 (Bizjak, Paku, Meshack; Hočevar).

nafta, beltinci, pripravljalna-tekma, lendava, športni-park
Aleš Cipot
Nafta : Beltinci

nafta, beltinci, pripravljalna-tekma, lendava, športni-park
Aleš Cipot
Nafta : Beltinci

Lendavčani so tekmo odigrali v sklopu priprav za polfinale pokala NZS proti Radomljam 10. junija. Čeprav je bilo srečanje uradno za zaprtimi vrati, se je na tribunah vseeno znašlo kar nekaj ljudi, med njimi so bili tudi nekateri nogometaši Mure, nihče pa seveda ni mogel preprečiti nekaterim navijačem Nafte, da si tekme ne bi ogledali z zunanje strani ograje stadiona.

nafta, beltinci, pripravljalna-tekma, lendava, športni-park
Aleš Cipot
Nafta : Beltinci

Igralo se je "normalno" dvakrat po 45 minut. Lendavčani so povedli že v 4. minuti, ko je po kotu žoga prišla do osamljenega Jake Bizjaka, ki jo je s plasiranim strelom poslal v mrežo - 1 : 0.

V 14. minuti je po lepi in hitri akciji Ubochioma Meshack podal z leve strani v sredino kazenskega prostora, Roland Paku pa je s strelom po tleh ujel vratarja Domna Zvera na napačni nogi - 2 : 0.

Beltinčani so znižali v 26. minuti. Po prostem strelu Jana Kristla je v zrak poletelo več igralcev gostov, z glavo pa je žogo za hrbet Florijana Raduhe pospravil Alan Hočevar - 2 : 1. 

Če je kdo mislil, da je to samo prijateljska tekma, je najkasneje v 34. minuti uvidel svojo zmoto, saj se je takrat zaiskrilo med nogometaši. V boju za žogo sta nesrečno trčila Paku in Marko Maučec in se potem zapletla v ruvanje, na pomoč pa so jima priskočili tudi drugi. Vse skupaj se je končalo z rumenim kartonom za Pakuja.

Domači so potrdili svojo zmago v 63. minuti, ko je najprej prosti strel Kristla ubranil Raduha, po hitrem protinapadu pa je Mihael Rebernik odlično podal do Meshacka, ki je z rahlim lobom z daljave ukanil Zvera - 3 : 1.

V 64. minuti sta se obe ekipi popolnoma zamenjali in igra po vstopu rezervistov ni bila več tako kakovostna kot prej. Tako tudi ni bilo več nobenega zadetka. Je pa bilo med samim srečanjem še nekaj razburjenj. Med drugim so oboji zahtevali enajstmetrovko po sumljivem posredovanju v kazenskem prostoru, v 43. minuti pa je Meshack iz bližine z diagonalnim strelom zadel še vratnico.

Dobili smo le postavo Nafte 1903: Raduha, T. Pirtovšek, Novinič, Paku, Leuštek, Bizjak, R. Pirtovšek, Rebernik, Ploj, Gergenyi, Meshack. V drugem polčasu so igrali še: Galoši, Zagorec, Kamaras, Magdič, Vegh, Malešević, Šeruga, Pozsgai, Fekete, Bolla, Drk in Molnar.Trener: Dejan Dončić.

Zaradi bolezni nista igrala Žiga Živko in Vedran Vinko. Nafta bo naslednje pripravljalno srečanje odigrala 3. junija v Ljubljani, njena nasprotnica pa ne bo nihče drug kot Olimpija.

nafta lendava beltinci