vestnik

(FOTO) Odbojka: Panvita Pomgrad igrala s Savdsko Arabijo

Vestnik.si, 28. 8. 2021
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad
Šport

Sprva je bilo mišljeno, da bo ta konec tedna igrala z ekipo Merkurja Maribora, a namesto tega se je Panvita Pomgrad pomerila s Savdsko Arabijo.

Že med tednom je Panvita Pomgrad gostovala v Mariboru in v pripravljalni tekmi z državnim prvakom Merkurjem izgubila s 3 : 1, čeprav rezultat ni bil tako pomemben. Oba trenerja sta dala priložnost vsem igralcem. 

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad

Nato je bilo sprva mišljeno, da se bo odigrala povratna pripravljalna tekma to soboto v Murski Soboti, a je bila na željo Mariborčanov prestavljena na naslednjo soboto ob 11. uri. Merkur se je tako ta konec tedna v Mariboru pomeril z reprezentanco Katarja, potem pa še v Ljubljani s slovensko reprezentanco, ki je zmagala s 3 : 0 (25 : 16, 25 : 12, 25 : 18). Slovenija se namreč odpravlja v Ostravo na evropsko prvenstvo skupine B. 

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad

A tudi Panvita Pomgrad ta konec tedna ni ostala brez nasprotnika. V pripravljalni tekmi v dvorani soboške OŠ I je gostila reprezentanco Savdske Arabije in slavila s 3 : 1. To je že druga zmaga Sobočanov v dvoboju s Savdsko Arabijo. Kanadčan Connor McConnell, nova okrepitev Panvite Pomgrada, je dosegel kar 30 točk, Jakob Rojnik 12, Urban Fužir 11, Branislav Radović 7 in Jure Lakner 5.  

odbojka panvita-pomgrad savdska-arabija 3-:-1 pripravljalna-tekma