vestnik

(FOTO) Podelitev priznanj in žreb za novo sezono v MNZ Murska Sobota

Tomo Köleš, 21. 7. 2019
Aleš Cipot
Danilo Kacijan: "V novi sezoni bodo veljala strožja pravila, predvsem glede klubov, ki ne bodo prišli na tekmo."
Šport

V salonu Murska republika v soboški Zvezdi je bila podelitev priznanj MNZ Murska Sobota za minulo sezono in žreb za novo sezono, v kateri bo pri članih samo ena enotna liga.  

Predsednik MNZ Murska Sobota Danilo Kacijan je v uvodnem nagovoru najprej dejal, da bi lahko bila minula sezona boljša, lahko pa tudi slabša. Najslabša stvar je bila, da je po 40 letih delovanja ugasnil klub Rotunda iz Sela-Fokovec, ki je še v prejšnji sezoni napredovala iz 2. MNZ MS v 1. MNZ MS, tu pa po pol leta izstopila iz tekmovanja.Najboljše stvari pa so bile uvrstitev Mure v Evropo in odlični rezultati mladih nogometašev, predvsem Mure in Beltinec, ter festival nogometa v Bratoncih, na katerem je sodelovalo kar 545 mladih igralcev.



V 1. MNL MS je v minuli sezoni zmagal Aluvar Gančani, ki je že prejel pokal in je napredoval v pomursko nogometno ligo (PNL). Drugi je bil NK Mura Veterani, tretji pa ŠNK Bakovci.
V točkovanju za fer plej so slavili Bakovci, druga je bila Serdica Kleparstvo Šinko, tretja pa Kema Puconci.
Najboljša strelca 1. MNL MS sta bila Marko Lapoši (ŠNK Bakovci) in Gregor Bunderla (Aluvar Gančani) s po 27 zadetki, vendar ju ni bilo na podelitvi.

V 2. MNL MS so v minuli sezoni zmagale Apače, druga pa je bila Pušča, oba sta že prejela pokala na zadnji tekmi prvenstva, v katerem sta se pomerila za naslov prvaka. Na tretje mesto se je uvrstila Tišina.
Tudi v točkovanju za fer plej so slavile Apače, drugi je bil Niros Cankova, tretja pa Pušča. Najboljši strelec 2. MNL MS je bil Mitja Kovač (ŠD NK Pušča) s 25 zadetki, ki se je opravičil za svojo neprisotnost na podelitvi, med poletjem pa je že prestopil k Serdici.

V 1. MNL MS za mladince so zmagali Beltinci, druga je bila Bogojina, tretja pa Čarda Martjanci. V točkovanju za fer plej so slavili Križevci, druga je bila Čarda, tretja pa Radgona.
Najboljša strelca 1. MNL MS za mladince sta bila Vid Benjamin Krajnc (ŠNK Radgona) in Luka Laci (ŠD Bogojina) s po 34 zadetki.

a8145c03078b917c4b726c7b9bda1841
Aleš Cipot
Vid Benjamin Krajnc (ŠNK Radgona) je bil skupaj z Luko Lacijem (ŠD Bogojina) s 34 zadetki najboljši strelec 1. MNL MS za mladince v minuli sezoni.



V ligi U17 je zmagala Čarda Martjanci, v ligi U15 DNŠ Mura 1, v skupini A lige U13 Ljutomer, v skupini B lige U13 pa Serdica.

V mladinskem pokalu je slavil Veržej, v članskem finalu pa se bosta še pomerila Beltinci in Grad. Tradicija je, da se kluba finalista sama dogovorita za datum in kraj srečanja finala, vendar oba omenjena tega do zdaj še nista storila. Zato je Kacijan dejal, da bo zveza sama določila datum in kraj v ponedeljek, če do takrat med kluboma še ne bo dogovora.
Kacijan je povedal tudi, da se je izvršni odbor zveze po več sestankihodločil, da bo v novi sezoni samo ena, enotna 1. MNL Murska Sobota, v kateri bo tekmovalo 15 klubov, igralo pa se bo po dvokrožnem sistemu. Če bi se slučajno prijavil še šestnajsti klub, se bo liga razdelila na dva dela. In lahko se zgodi, da bo ob koncu sezone izpadlo kar osem klubov.

921cca0fa268b74a004a490cbff6ed5b
Aleš Cipot
Odslej bo v izvršnem odboru MNZ MS deloval tudi Danijel Žalik, ki je bil v prejšnjih sezonah v izvršnem odboru MNZ Lendava.

Pari 1. kroga (18. avgusta) so:

Cven - Kema Puconci
Cankova - Šalovci
Mura Veterani - Roma
Serdica - Ižakovci
Hodoš - Lipa
Apače - Tišina
Bakovci - Dokležovje
Pušča bo prosta.
Apače bodo zaradi rekonstrukcije svojega igrišča vse svoje domače tekme igrale v Gornji Radgoni.

Pari 1. kroga pokala MNZ MS za mladince (17. avgusta ob 17.30) pa so:
Roma - Križevci
Ižakovci - Tromejnik
Bakovci - Šalovci
Kema Puconci - Serdica
Bogojina - Gančani
Apače - Slatina
Grad - Tišina
Cven - Dokležovje
Rakičan - Hodoš
Lipa - Goričanka
Čarda - Cankova
Mura Veterani - Pušča
V 2. krogu tekmovanja se priključijo ekipe 2. SNL (ND Beltinci) in 3. SNL - vzhod (NK Veržej, Avto Rajh Ljutomer in ŠNK Radgona).

Pari 1. kroga pokala MNZ MS za mladince (17. avgusta ob 17.30) so:
ŠNK Radgona - Čarda
Rakičan - Križevci
Grad - Cankova
Bogojina - Avto Rajh Ljutomer
Goričanka - Bakovci
Tišina bo prosta.
V 2. krogu tekmovanja se priključita ekipi 2. SML (NK Veržej in ND Beltinci).

5eb673632be65f103866db1c113289d1
Aleš Cipot


Žreb za prvenstvo v mlajših kategorijah bo izveden naknadno, 1. krog pa bo 24. avgusta. V 1. MNL MS za mladince bo tekmovalo 11 ekip: Čarda, Ljutomer, Rakičan, Križevci, Grad, Bakovci, Cankova, Goričanka, Radgona, Tišina in Bogojina.

Z novo sezono bodo v veljavi tudi nova, strožja pravila tekmovanja. Če ekipa v 1. MNL MS pri članih iz neopravičjivih razlogov ne pride na tekmo, se bo kaznovala s 300 evri. Če to stori drugič, se bo kaznovala s 600 evri, če to stori še tretjič, pa bo izključena iz tekmovanja, v katerega se ne bo smela prijaviti naslednji dve leti. Enaka kazen jo čaka tudi, če med sezono sama izstopi iz tekmovanja.
Enaka pravila bodo tudi pri mladincih, le da bosta tam prvi dve kazni ekipo stali 150 oz. 300 evrov. In odslej se lahko z rumenimi in rdečimi kartoni kaznujejo med tekmo tudi vse uradne osebe na klopi.

6ba6e507e1909a1a2f0dacef6f43b080
Aleš Cipot
Podelitev priznanj in žreb za novo sezono v MNZ Murska Sobota sta bila v Murski republiki v soboški Zvezdi.

Aleš Cipot
V enotni 1. MNL MS bo tekmovalo 15, v 1. MNL MS za mladince pa 11 klubov.
nogomet MNZ Murska Sobota žreb 2019/2020 Podelitev priznanj Danilo Kacijan