vestnik

(FOTO) Pomurski judoisti tekmovali na 22. pokalu borilnih veščin Lendava

Vestnik, 13. 1. 2020
Jure Zauneker
22. POKAL BORILNIH VEŠČIN LENDAVA 2020
Šport

V Lendavi je minulo soboto potekal 22. pokal borilnih veščin Lendava 2020. Na njem je nastopilo 220 tekmovalcev iz 35 ekip iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Slovaške, Bosne in Hercegovine ter Češke. Nastopali so v kategorijah mlajših in starejših dečkov in deklic, lepe uspehe pa so dosegli tudi pomurski judoisti.

Med mlajšimi deklicami je Lea Luna Kardoš iz Judo kluba (JK) Lendava v kategoriji do 52 kilogramov osvojila tretje mesto. Pri dečkih sta Naj Recek iz JK Lendava (do 50 kg) in Sven Šarkanj iz JK Murska Sobota (do 55 kilogramov) stopila na najvišjo stopničko. Drugi mesti sta si priborila Žan Jožef Vöröš iz JK Beltinci (do 32 kg) in Jan Huber iz JK Murska Sobota (do 35 kg), tretja pa sta bila Miha Čeh iz JK Lendava (do 29 kg) in Bor Patrik Burjan iz JK Beltinci (do 35 kg). Pri starejših deklicah sta največji uspeh – zmago – dosegli Lana Škraban iz KBV Lendava (do 57 kg) ter Vanessa Tkalec iz JK Lendava (do 63 kg). Veronika Horvat iz JK Beltinci je bila v kategoriji do 48 kilogramov druga, Sara Sep iz KBV Lendava pa v kategoriji do 52 kilogramov tretja. 

lendava, judo
Jure Zauneker
22. POKAL BORILNIH VEŠČIN LENDAVA 2020

Največ uspehov pomurskih tekmovalcev je bilo na tekmovanju starejših dečkov. V najlažji kategoriji (do 34 kg) je Žak Rus iz TVD Partizan Ljutomer stopil na tretjo stopničko, tako kot Nik Maj Vučko iz JK Beltinci v kategoriji do 38 kilogramov. Vsa prva tri mesta so šle v roke pomurskih tekmovalcev v kategoriji do 50 kilogramov. Zmagal je Klemen Vinkovič iz JK Murska Sobota, drugi je bil njegov klubski kolega Oskar Balažic, tretji pa Matic Tibaot iz TVD Partizan Ljutomer. Matic Klemenčič iz JK Murska Sobota je bil tretji v kategoriji do 55 kilogramov. Kategorijo do 60 kilogramov si je pokoril Rok Mujdrica iz JK Beltinci, klubski sotekmovalec Gabriel Lipič pa kategorijo do 66 kilogramov. Vito Slavinec iz JK Križevci pri Ljutomeru pa si je v najtežji kategoriji (nad 66 kg) priboril tretje mesto.

lendava, judo
Jure Zauneker
22. POKAL BORILNIH VEŠČIN LENDAVA 2020

lendava, judo
Jure Zauneker
22. POKAL BORILNIH VEŠČIN LENDAVA 2020

judo 22.-pokal-lendave mlajši-in-starejši-dečki-in-deklice