vestnik

(FOTO) Pomurski rokometni derbi pripadel Arcontu

Vestnik.si, 28. 11. 2021
Aleš Cipot
RK Arcont Radgona : RK Pomurje
Šport

V zadnjem krogu prvega dela prvenstva 2. DRL je bil v Radencih na sporedu prvi pomurski derbi med Arcontom Radgono in Pomurjem v tej sezoni. Slavil je Arcont z 32 : 27 (15 : 15).

Kljub trenutno veljavnim omejitvam se je na tribunah zbralo lepo število ljubiteljev rokometa z obeh strani reke Mure. Radgončani so tekmo odlično začeli in povedli s 3 : 0, vendar so se gostje hitro približali na vsega gol zaostanka (4 : 3). Domači so cel prvi polčas imeli rahlo rezultatsko prednost, ob odmoru pa je bilo izenačeno 15 : 15.

rk-pomurje, rk-arcont-radgona, rokomet
Aleš Cipot
RK Arcont Radgona : RK Pomurje

Po izenačenem začetku drugega polčasa so igralci Pomurja v 35. minuti edinkrat na tekmi povedli za gol (17 : 18). Sledilo je prelomnih pet minut derbija, v katerih so Radgončani naredili delni izid 5 : 0 in prednost je prvič narasla na štiri zadetke (22 : 18). Gostje z levega brega Mure do konca tekme več niso zmogli resneje ogroziti vodstva Arconta Radgone. Po zadnjem pisku sirene so se tako Radgončani zasluženo veselili prestižne zmage na pomurskem derbiju, kjer sta si kot trenerja znova nasproti stala brata Potočnjak (Neno vodi Arcont, Alan pa Pomurje).

rk-pomurje, rk-arcont-radgona, rokomet
Aleš Cipot
RK Arcont Radgona : RK Pomurje

Arcont Radgona: Matej Rojht 12, Matevž Žunič 9, Mihael Kolbl 6, Blaž Bratkovič 2, Jure Ratnik 1, Matic Štumberger 1, Marko Cotič 1.

Pomurje: Jernej Hedl 6, Boštjan Žižek Cvetko 4, Niko Zver 4, Anej Sever 4, Dorian Kocan 3, Ganiu Basri 2, Gregor Falež 2, Nik Črešner 1, Luka Šerbinek 1.  

rk-pomurje, rk-arcont-radgona, rokomet
Aleš Cipot
RK Arcont Radgona : RK Pomurje

Z naslednjim krogom se pričenja drugi del prvenstva. Igralce Arcont Radgone v soboto, 4. decembra čaka naporno gostovanje v Novi Gorici, nato pa v torek, 7. decembra, v pokalni tekmi gostijo prvoligaško ekipo SVIŠ iz Ivančne Gorice. Pomurje bo 4. decembra gostilo Ajdovščino, predvidoma 15. decembra v pokalni tekmi pa še ekipo Dol TKI Hrastnik, ki igra v 1. B ligi. 

rokomet 2.-drl derbi arcont
Kaj zdaj berejo drugi