vestnik

(FOTO) Prvi turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju

Vestnik.si, 21. 12. 2021
Jure Zauneker
Hokej
Šport

V Zeleni dvorani v Puconcih je bil prvi turnir aktualnega državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Lipovci in Triglav so pri članih nastopili kar z dvema ekipama.

Pri članicah so Moravske Toplice premagale Triglav iz Predanovec s 6 : 2 (Ana Vegič 3, Ema Vöröš, Danaja Škrilec, Maja Legen; Sanja Zelko 2).

Pri članih so serijski državni prvaki Lipovci s prvo ekipo odpravili prvo ekipo predanovskega Triglava kar s 14 : 0 (Uroš Stanko 6, Martin Mesarič 4, Dominik Mesarič 3, Luka Vegič).

Druga ekipa Triglava je bila boljša od prve ekipe Triglava z 8 : 0, Moravske Toplice pa so ugnale drugo ekipo Lipovec s 6 : 3 (Filip Bencik, Emil Hari, Nikola Prelić, Jože Sambt, Dejan Kučan, Julian Panker; Boštjan Stanko 3). 

V kategoriji U16 so Lipovci dosegli dve zmagi. Najprej so brez težav odpravili predanovski Triglav s 16 : 0 (Rafael Zver 4, Luka Makovec 3, Žiga Štiblar 3, Eva Maučec 2, Brina Smodiš 2, Špela Berden), nato pa ugnali Moravske Toplice z 2 : 1. V tretji tekmi so Moravske Toplice premagale Triglav s 7 : 0.

Drugi turnir državnega prvenstva bo v nedeljo, 9. januarja, znova v Zeleni dvorani Puconci.

hokej-na-travi dvoranski-hokej zelena-dvorana-puconci turnir