vestnik

(FOTO) Soboški odbojkarji hudo izgubili z Mariborčani

Vestnik.si, 6. 2. 2023
Ales Cipot
Panvita Pomgrad : Merkur Maribor
Šport

Oslabljena Panvita Pomgrad doma ni bila kos Merkurju. So pa zato zmagale Ljutomerčanke in Lendavčanke.

V 17. krogu prve A slovenske odbojkarske lige za člane je pred 200 gledalci v dvorani OŠ I v Murski Soboti mariborski Merkur v prekmursko-štajerskem derbiju za tretje mesto na lestvici premagal oslabljeno Panvito Pomgrad s 3 : 0 (-17,-23,-19).

panvita-pomgrad, merkur-maribor, odbojka, maribor
Ales Cipot
Panvita Pomgrad : Merkur Maribor

Sobočani so med drugim nastopili brez poškodovanega Jakoba Rojnika, manjkalo pa je še nekaj poškodovanih igralcev. Za soboške odbojkarje so največ točk dosegli: Nenad Šormaz 15, Petar Jurić 11 in Urban Fužir 9. Pri Mariborčanih so bili najučinkovitejši Žiga Donik s 16, Rok Bračko s 15 in nekdanji igralec Panvite Pomgrada Connor McConnell z 11 točkami.

panvita-pomgrad, merkur-maribor, odbojka, maribor
Ales Cipot
Panvita Pomgrad : Merkur Maribor

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada: »Zaslužena zmaga Maribora s 3 : 0. Mogoče bi lahko odščipnili kakšen set, več pa ne. Težko bi tokrat kaj več tudi pričakoval, saj imamo težave s poškodbami, ekipa že 14 dni ne trenira kompletna, tu so še bolezni in operacije, ki so ekipo malo načele. Zdaj moramo najprej narediti vse, da saniramo poškodbe, nato nas pa najprej čaka trdi trening in šele takrat se bomo poskušali postaviti nazaj na raven, ki nas je krasila v minulem obdobju.«

V 17. krogu prve B slovenske odbojkarske lige za članice so igralke Ljutomer v Ljubljani premagale ekipo Vitala s 3 : 0. Za Ljutomer so največ točk k zmagi prispevale: Ana Kolmanič 20, Anja Kolmanič 12, Adela Pintarič 11 in Karmina Sužnik 8.

V Lendavi pa je v zaostalem srečanju 9. kroga 3. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice v derbiju Murania premagala Kajuh iz Šoštanja s 3 : 1 in s to zmago prevzela vodstvo na lestvici . Murania ima zdaj 33, Kajuh iz Šoštanja na drugem mestu pa 31 točk.

odbojka panvita-pomgrad merkur-maribor 0-:-3