vestnik

(FOTO) Sosedski derbi pripadel Polani

Vestnik.si, 2. 5. 2022
Niko Časar
Hotiza : Velika Polana
Šport

V športnem parku Hotiza sta se v 17. krogu Pomurske nogometne lige srečali četrtouvrščena Hotiza in tretjeuvrščena Polana. Rezultat je bil 2 : 4 (1 : 1).

NK Hotiza: Utroša, Ftičar, Horvat, Dominko, Lörinc, Hozjan, Vöröš, Kustec, Kos, Čurin, Polareczki. B Jože Hozjan. 

B Šaruga, Klujber, Hozjan, Jakšič, Žalik R., Novak, Horvat, Koznicov, Žalik S., Vori, Žugelj. B Roman Gostan.

Sodnik: Bojan Mertik.

Tekmo v Hotizi si je okoli 250 ogledalo gledalcev. Prvi zadetek je padel po pol ure igre, ko je domačega vratarja Alena Utrošo premagal nasprotni napadalec Rok Vori. V 35. minuti je izenačil Roland Polareczki. 1 : 1 je bil rezultat prvega polčasu.

nogomet, hotiza, velika-polana
Niko Časar
Hotiza : Velika Polana

V nadaljevanju so navijači videli več zadetkov in več akcije. Za novo vodstvo gostov je poskrbel Andrej Žugelj. Upanje na ugoden rezultat je v 70. minuti vlil Denis Horvat, ki je izenačil na 2 : 2. A so se ti upi hitro razblinili, tri minute pozneje je Polano v vodstvo spet povedel Žugelj, v 85. minuti pa je z drugim zadetkom končni izid, 2 : 4, postavil Vori. 

nogomet, hotiza, velika-polana
Niko Časar
Hotiza : Velika Polana

Preostali rezultati 17 kroga: Grad - Avto Rajh Ljutomer 3 : 5, Črenšovci - Veržej 2 : 2, Kema Puconci - Tromejnik Kuzma 1 : 5, Čarda Martjanci - Rakičan 5 : 0, Aluvar Gančani - Odranci 1 : 5, Hungarikum Olimpija - Turnišče 0 : 1. 

Polana je z novimi vknjiženimi tremi točkami (sedaj je pri 34) povečala prednost pred Hotizo (28). Razlika sedaj znaša šest točk. Na drugem mestu so s 35 točkami Odranci, na prvem s 43 Avto Rajh Ljutomer. 

nogomet, hotiza, velika-polana
Niko Časar
Hotiza : Velika Polana

PNL hotiza polana derbi