vestnik

(FOTO) Številni namiznotenisači zbrani v Puconcih. Kako so se odrezali Pomurci?

I.B., 30. 10. 2019
Aleš Cipot
Prvi odprti turnir RS v namiznem tenisu
Šport

NTK Kema je pripravil 1. odprti turnir Slovenije v namiznem tenisu za člane in članice do 21 let ter za mlajše kadete in kadetinje.

V puconski dvorani se je zbralo 54 igralcev v starostni skupini U21 ter 92 mlajših kadetov in kadetinj. Nastopilo je 16 predstavnikov NTK Kema in osem NTK Sobota. Med člani se je Luka Norčič iz Keme prebil do četrtfinala, nakar je izgubil z Mitjo Omerzelom iz Športnega društva (ŠD) SU. V glavni del turnirja so se z drugim mestom v predtekmovanju uvrstili še Rok in Jure Smodiš (oba Kema) ter Luka Šantavec (NTK Sobota), a so v prvem krogu glavnega dela izpadli. Prvo mesto med člani je zasedel Rok Trtnik iz Mengša, med članicami pa Lea Paulin iz izolske ekipe Arrigoni. V ženski konkurenci je med Pomurkami z uvrstitvijo v četrtfinale najboljši izid dosegla Ana Kovačec iz Keme. Premoč je morala priznati slovenski reprezentantki Ani Tofant iz Mengša. Na glavni turnir se je uvrstila še Nuša Vogrinčič, prav tako iz Keme, končala pa ga je po prvem krogu. 

ping-pong, namizni-tenis, zelena-dvorana, puconci, kema-puconci, ntk-sobota, turnir
Aleš Cipot
Prvi odprti turnir RS v namiznem tenisu


V konkurenci mlajših kadetinj in kadetov je tretje mesto na turnirju zasedla Živa Dogar iz Keme. V svoji predtekmovalni skupini je bila prva, nato pa je v polfinalu z 2 : 3 izgubila s kasnejšo zmagovalko turnirja Nežo Pogačar Žun iz Mengša. V četrtfinalu je nastope sklenila Ana Gergek, mlajša kadetinja Keme, potem ko jo je premagala Lana Slatinšek iz ŠD SU. Turnir mlajših kadetov je dobil Bor Klešnik iz ekipe Vesna. Pomurski tekmovalci se niso uvrstili v glavni del turnirja in so tekmovali v tolažilnem delu tekmovanja.

ping-pong, namizni-tenis, zelena-dvorana, puconci, kema-puconci, ntk-sobota, turnir
Aleš Cipot
Prvi odprti turnir RS v namiznem tenisu