vestnik

(FOTO) To so najboljši športniki Mestne občine Murska Sobota v letu 2019

Ines Baler, 14. 2. 2020
Aleš Cipot
Naj športnik
Šport

Mestna občina Murska Sobota (MOMS) in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota sta v sodelovanju s Športno zvezo Murska Sobota podelila priznanja najboljšim športnikom in športnicam v letu 2019.

Tokratna podelitev je bila še posebej slavnostna, ker MOMS letos obeležuje stoto obletnico organizirane športne dejavnosti. Športnikom, športnicam in ekipam sta priznanja podelila podžupan Zoran Hoblaj in predsednik Športne zveze Murska Sobota Andrej Gomboši.

naj-športnik
Aleš Cipot
Naj športnik

Najboljša športnica MOMS je postala Urška Martinec, članica Atletskega kluba Pomurje. Lani je bila druga na Atletskem pokalu Slovenije v teku na 3000 metrov in na ekipnem prvenstvu Slovenije. Uspelo ji je izboljšati osebni rekord na 1500 metrov in v cestnem teku na deset kilometrov, pred dnevi pa je bila vpoklicana v člansko reprezentanco in bo nastopila na Troboju reprezentanc v teku na 1500 metrov. Drugo mesto je pripadlo košarkarici Mii Žekš. Igra za Ženski košarkarski klub Pomurje, je pa tudi slovenska reprezentantka v kategoriji U16. Z reprezentanco je lani tudi osvojila mednarodni turnir B divizije v Sofije. Maja Čopi, tekmovalka Društva za ritmično gimnastiko Murska Sobota je pristala na tretjem mestu. Je članica slovenske reprezentance v akrobatiki, lepe dosežke pa je dosegla na državnih tekmah v lanskem letu. 

naj-športnik
Aleš Cipot
Naj športnik

V moški konkurenci je najboljši športnik postal rokoborec Klemen Podgorelec. Je član Rokoborskega društva Sobota in mladinski ter članski državni prvak. Jure Sočič iz Športnega strelskega društva Murska Sobota, je osvojil drugo mesto. Je mladinski državni reprezentant, z ekipo je na mednarodnem turnirju v Srbiji dosegel drugo mesto, na najmočnejši mednarodni tekmi v Sloveniji pa je reprezentanci priboril bronasto odličje. Tretji pa je nogometaš Kai Cipot. Slednji je mladinski reprezentant do 19 let in produkt Murine nogometne šole. Cipot je najboljši strelec v 1. slovenski mladinski ligi, zaigral pa je tudi že med člansko konkurenco in v kvalifikacijah za Ligo Evropa. 

naj-športnik
Aleš Cipot
Naj športnik

Kdo je najboljši v ekipni konkurenci? 

Med posamičnimi ekipami je bilo za najboljše v minulem letu razglašeno Športno strelsko društvo Murska Sobota. Med drugim so postali državni prvaki v ekipni konkurenci, tudi med posamezniki pa so njihovi člani čez leto dosegali lepe rezultate. Drugo mesto je pripadlo Šahovskemu društvu Radenska Pomgrad. Njihovi člani so državni prvaki v hitropoteznem in pospešenem šahu, v državni ligi so bili drugi, članice pa so bile državne prvakinje v hitropoteznem in državne podprvakinje v pospešenem šahu. Tretje mesto pa je osvojilo Društvo za športno rekreacijo, sekcija gimnastika. Tekmovalke so lani na slovenskih in mednarodnih tekmah osvojile 17 medalj različnega kova. 

naj-športnik
Aleš Cipot
Naj športnik

Med kolektivnimi športi v moški razvrstitvi je prvo mesto osvojilo Društvo Nogometna šola Mura. Za člani je uspešno lansko leto, tekmovali so v kvalifikacijah za Ligo Evropa, osvojili četrto mesto v prvenstvu, uspešne pa so tudi mlajše selekcije. Drugi je Odbojkarski klub Pomurje deset. Klub ima desetletno tradicijo in utrjuje odbojkarsko tradicijo v Pomurju. Prva ekipa tekmuje v prvi državni ligi, dobro pa nastopajo tudi mladinci, kadeti in mlajše selekcije. Iz mlajših selekcij prihaja tudi nekaj slovenskih reprezentantov. Na tretjem mestu pa je pristal Košarkarski klub Radenska Creativ Sobota. Njihova članska ekipa je bila prva v 3. državni ligi, v državnih ligah pa nastopajo tudi vse mlajše klubske selekcije. 

naj-športnik
Aleš Cipot
Naj športnik

Ženski odbojkarski klub Murska Sobota je slavil med ženskimi kolektivnimi športi. Klub ima sedem selekcij, njihova članska ekipa je trenutno na prvem mestu v 2. DOL. Sledi Ženski košarkarski klub Pomurje. Članska ekipa nastopa v Extra ligi, imajo pa tudi nekaj slovenskih reprezentantk. Na tretjem mestu je pripadlo Društvo za ritmično gimnastiko Murska Sobota. Na prvenstvenih tekmah v lanskem letu so športnice večkrat dosegle stopničke, maja pa so tudi pripravili državno prvenstvo v skupinskih sestavih. 

naj-športnik
Aleš Cipot
Naj športnik

Nagrade za šolski šport

Podelili so nagrade za najboljše športnike v šolskem športu. To sta postala Niko Forjan iz Osnovne šole (OŠ) II Murska Sobota in Leila Mazouzi iz OŠ Bakovci. Slednja je judoistka, ki je v lanskem letu na šolskem državnem prvenstvu postala državna prvakinja, januarja 2020 pa je od Judo zveze Slovenije dobila tudi priznanje za najboljšo tekmovalko do 14 let. Forjan pa je atlet, ki je v teku na 300 metrov osvojil naslov državnega šolskega prvaka, v štafeti 4 x 100 metrov pa je bil drugi. Priznanja za pestro, kvalitetno in strokovno delo na področju šolskega športa so prejele tudi vse soboške osnovne šole. Zlati priznanji sta šle v roke predstavnikom OŠ I in OŠ III, bronasti pa sta dobili OŠ II in OŠ IV. 

naj-športnik
Aleš Cipot
Naj športnik

naj-športnik
Aleš Cipot
Naj športnik

Podeljeni sta bili tudi dve priznanji za športne dosežke na področju invalidov. Prejela sta ju Sašo Kovač iz Judo kluba Murska Sobota, ki je državni in evropski prvak v inkluzivnem judu, ter Dušan Cigüt, član Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota, ki je lani postal državni prvak v vrtnem kegljanju. 

naj-športnik
Aleš Cipot
Naj športnik

najboljši-športniki mestna-občina-murska-sobota podelitev gledališče-park