vestnik

(FUTSAL) Kneževič trikrat v polno za slavje Prlekov

Miha Šoštarič, 10. 9. 2022
Miha Šoštarič
Meteorplast ŠIC Bar je slavil v Zagorju ob Savi.
Šport

Meteorplast ŠIC bar je prvenstvo v 1. SFL pričel z zmago v Zagorju ob Savi.

Sinoči se je pričela nova sezona v 1. slovenski futsal ligi (SFL). V konkurenci osmih ekip nastopa tudi ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki je v uvodni preizkušnji sezone gostoval v Zagorju ob Savi ter dvoboj proti Mlinšam dobil s 5 : 3 (4 : 3). Osrednja junaka dvoboja sta bila Denis Kneževič, ki je dosegel tri zadetke, in vratar Tjaž Lovrenčič, ki je gostiteljem zaustavil tri kazenske strele z desetih metrov.

meteorplast-šic-bar, futsal
Miha Šoštarič
Meteorplast ŠIC Bar je slavil v Zagorju ob Savi.

Začetek dvoboja ni kazal na to, da se bodo Prleki veselili vseh treh točk. Gostitelji so namreč z zadetkoma Tima Lipovška in Patricka Osredkarja že na začetku 3. minute vodili z 2 : 0. Za znižanje je v 6. minuti poskrbel Thomas Pihler. Domačini so v 12. minuti preko Vida Kosa povedli s 3 : 1, v naslednji minuti pa sta Kneževič in Aljaž Ruis zadela za izenačenje na 3 : 3. Popoln preobrat je delo Kneževiča, ki je v 18. minuti realiziral kazenski strel z desetih metrov in povedel svojo ekipo v vodstvo s 4 : 3.

V drugem polčasu so bili Ljutomerčani veliko boljši. Ustvarili so si številne priložnosti, vendar je odlično svojo nalogo opravil gostujoči vratar Jakob Kralj. Zmagovalec dvoboja je bil odločen v predzadnji, 39. minuti, ko je pet igralcev Mlinš v polju lovilo izenačujoči zadetek, njihovo napako v oddaji žoge pa je izkoristil Kneževič za prve tri točke Meteorplasta ŠIC bara v sezoni.

meteorplast-šic-bar, futsal
Miha Šoštarič
Meteorplast ŠIC Bar je slavil v Zagorju ob Savi.

V 2. krogu se bo ljutomersko moštvo v petek, 16. septembra, ob 20.30 uri v dvorani ŠIC Ljutomer merilo z Dobrepoljem.

kmn-meteorplast-šic-bar futsal 1.sfl