vestnik

Futsal: Meteorplast U19 na prvem mestu

Tomo Köleš, 26. 12. 2018
Miha Šoštarič
Selekcija Meteorplasta U19 je v močni konkurenci prvi del sezone končala na prvem mestu.
Šport

Končal se je jesenski del državnega prvenstva v vseh ligah v futsalu, kjer Prlekijo odlično zastopata Tomaž ŠIC bar in Meteorplast Ljutomer. 

Tomaž ŠIC bar, ki domače tekme igra v dvorani ŠIC Ljutomer, je član 2. slovenske lige v futsalu. V minulem, 11. krogu je gostoval v Velikih Laščah in slavil s 3 : 1 (1 : 1). Zadetke sta dosegla Darijo Dragosavac (2), ki je z 22 zadetki prvi strelec lige, in Dejan Kos. Tomaž ŠIC bar je na drugem mestu (28 točk) in za vodilnimi Ptujčani zaostaja dve točki. Prvouvrščena ekipa se neposredno uvrsti v prvo ligo, drugouvrščena pa bo igrala za napredovanje kvalifikacijska dvoboja s predzadnjo ekipo prve lige. Prvenstvo se nadaljuje 11. januarja.




Izredno izenačena konkurenca je v starostni kategoriji U19, saj je kar pet ekip v razmiku šestih točk, v končnico pa vodijo prva tri mesta. Meteorplast je v devetih krogih dosegel osem zmag in en poraz, z zbranimi 24 točkami pa je na prvem mestu. Matjaž Tigeli je z 31 zadetki prvi strelec lige. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, 13. januarja.


futsal Tomaž ŠIC bar Meteorplast u19
Kaj zdaj berejo drugi