vestnik

(FUTSAL) Oslabljeni Prleki slavili na Primorskem

M. Š., 5. 3. 2022
M. Š.
Prleki so gostovali v Kopru, kjer so s 6 : 3 premagali škofijski Bronx.
Šport

Meteorplast ŠIC bar je dobil vnaprej odigrano tekmo 17. kroga 1. SFL proti Bronxu.

Vse oči slovenskega futsala so ta konec tedna uprte v Podčetrtek, kjer se igra zaključni turnir pokalnega tekmovanja Terme Olimia. V današnjem velikem finalu se bosta pomerila Dobovec in Hiša daril Ptuj. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki je nesrečno izpadel v četrtfinalu pokalnega tekmovanja proti Litiji, je predvideni premor v 1. slovenski futsal ligi (SFL) izkoristil in vnaprej odigral tekmo 17. kroga rednega dela prvenstva. Prleki so gostovali v Kopru, kjer so s 6 : 3 (1 : 2) premagali škofijski Bronx. Za ljutomersko ekipo so v polno zadeli Alen Ruis (2), Aljaž Ruis (2), Mitja Gašparič in Urban Goričan.

Tako Ljutomerčani, kot tudi Koprčani imajo v ekipi številne igralce, ki bodo med 16. do 20. marcem 2022 v Srbiji nosili dres slovenske reprezentance U19 na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. V omenjenem terminu bodo v 1. SFL na sporedu dvoboji 17. kroga, zato je padel dogovor med kluboma, da vnaprej odigrata ta prvenstveni obračun.

Trener ljutomerskega moštva Tomislav Novak je imel veliko težav s sestavo ekipe, saj so zaradi različnih vzrokov doma ostali Miha Prijol, Kristian Škerget, Rok Šnofl, Marcel Vindiš in Tilen Rajter. Poleg vratarja Tjaža Lovrenčiča so igrali Aljaž Goznik, Matic Goznik (kap.), Mitja Gašparič, Urban Goričan, Aljaž Ruis, Alen Ruis in Adrijan Trstenjak, v igro pa ni vstopil le drugi vratar Andrej Fajfar.

Meteorplast ŠIC bar se je sedaj povzpel na peto mesto (16 točk), do konca rednega dela prvenstva pa Prleke čakata še domača dvoboja z Litijo (11. marec) in z vrhniškim Silikom (25. marec). Po rednem delu prvenstva najboljših osem ekip rednega dela prvenstva čakajo četrtfinalni dvoboji.

futsal meteorplast-šic-bar
Kaj zdaj berejo drugi