vestnik

Genesio: "Mura je na prvi tekmi pokazala veliko kvalitet"

Vestnik.si, 4. 11. 2021
Arhiv staderennais.com
Trener Rennesa Bruno Genesio.
Šport

Tako kot pri Muri so tudi pri Rennesu opravili novinarsko konferenco pred večernim srečanjem francoske in slovenske ekipe v 4. krogu konferenčne lige (ob 21. uri).

Pred novinarje sta stopila igralec Adrien Truffert in trener Bruno Genesio. Slednji je predvsem komentiral mnenje sedme sile, da je današnja tekma velika priložnost za Stade Rennais, da si z zmago praktično že zagotovi napredovanje v nadaljnje tekmovanje. 

"Da, lahko potrdimo rezultat s prve tekme z Muro in pokažemo še boljšo igro kot v Mariboru, saj bomo nastopili na domači zelenici," je dejal Genesio. "Ampak k dvoboju moramo pristopiti z veliko skromnosti. To je tekma, na katero se moramo pripraviti kot na obračune s PSG-jem in Marseillem. Če se bomo spustili samo za stopnjo niže, bomo naleteli na težave. Ta slovenska ekipa je na prvem srečanju pokazala veliko kvalitet. Že takrat smo pred tekmo opazili, da je zelo dobro organizirana s to obrambo s petimi igralci. To je ambiciozna ekipa, ki si lahko izgubljeno žogo hitro pribori nazaj. Pred štirinajstimi dnevi nismo blesteli, vendar smo k tekmi pristopili resno in to nam je prineslo tri točke. Tisto predstavo moramo danes spraviti še na višjo raven in potem se lahko nadejamo zmage."  

Genesio je še napovedal, da bo verjetno naredil kakšno spremembo v moštvu v primerjavi s prvo postavo, ki je nastopila nazadnje v francoskem prvenstvu: "A priložnost bodo dobili samo tisti igralci, ki si to res zaslužijo. Nenazadnje se kakovost ekip v evropskih tekmah kaže tudi v tem, kako dobri so igralci, ki pridejo v igro z rezervne klopi."

rennes, mura, bruno-genesio, konferenca
Arhiv staderennais.com
Kader 23 nogometašev, ki jih je za tekmo z Muro izbral Bruno Genesio.

rennes mura bruno-genesio konferenca