vestnik

Glasbenik bo trenersko kariero nadaljeval v prekmurskem nižjeligašu

Vestnik.si, 9. 7. 2022
Jure Zauneker
Nogometaše Dokležovja (v svetlejših dresih) bo v novi sezoni vodil Franc Gorza.
Šport

Franc Gorza, nekdanji nogometaš in znan pomurski glasbenik, je našel nov izziv. V sezoni 2022/2023 bo trener nogometnega kluba iz Dokležovja.

Gorza je bil nazadnje trener članske ekipe NK Cerkvenjak, ki nastopa v 2. medobčinski nogometni zvezi Maribor in je minulo sezono končal na četrtem mestu. Kaj kmalu ga bodo ljubitelji nogometa spet videvali ob zelenicah v Pomurju. NK Dokležovje je na svojem facebook profilu namreč zapisalo, da je prav Franc Gorza njihov nov trener. Dodali so, da je pred mnogimi leti v klubu deloval tudi kot igralec. Spomnimo, da je Franc Gorza v svojih mladih letih igral tudi za soboško Muro in lendavsko Nafto. 

Prav tako se je o svojem novem izzivu v trenerski karieri na facebooku oglasil sam. Gorza je med drugim zapisal, da je NK Dokležovje klub z bogato tradicijo (prihodnje leto bo zaznamoval 60 let delovanja). Z ekipo bo tekmoval v 1. medobčinski nogometni ligi Murska Sobota, kjer je moštvo prejšnjo sezono zasedlo osmo mesto. "Pa vendar je Dokležovje najbolj nogometna vas, tu je igralo in bilo vzgojenih veliko uspešnih prvoligaških nogometašev," je navedel in dodal, da bodo skušali sestaviti konkurenčno in uspešno ekipo. 

Arhiv
Franc Gorza je v zadnjem obdobju najbolj znan kot pomurski glasbenik.
franc-gorza nk-dokležovje trener
Kaj zdaj berejo drugi