vestnik

2. SNL: Golijada Doba in Nafte, "petarda" v beltinski mreži

Vestnik.si, 27. 9. 2020
Jure Zauneker
Roltek Dob - Nafta 1903 4 : 4 (2 : 2).
Šport

V 9. krogu 2. SNL sta pomurska kluba odigrala tekmi z velikim številom zadetkov, le da je Nafta na Dobu izvlekla remi 4 : 4, Beltinčani pa so v Biljah izgubili s 5 : 2.

Na Dobu, kjer se je igralo brez prisotnosti gledalcev, so gostitelji sprva dvakrat povedli, Nafta pa je dvakrat izenačila. Roltek je v vodstvo z 1 : o popeljal Denis Petrovič v 15. minuti, izenačil pa je Vedran Vinko v 31. minuti. Petrovič je spet zadel v 33. minuti in povišal na 2 : 1, a še pred odmorom je v 42. minuti na 2 : 2 izenačil Roland Paku. V prvem delu drugega polčasa se je že zdelo, da je Nafta v izgubljenem položaju, saj je Dob povedel že s 4 : 2, strelca sta bila Dino Zenković v 52. in Benjamin Markuš v 62. minuti. A Lendavčani niso obupali in v 74. minuti je najprej na 4 : 3 znižal Ubochioma Meshack, na 4 : 4 pa je v 79. minuti izenačil Stjepan Oštrek in tako Nafti s težkega srečanja priskrbel točko. Lendavska ekipa bo v naslednjem krogu v soboto ob 15.3o gostila dekanski Jadran, kar bi morala biti zanjo lažja naloga.

beltinci, nogomet, nk-beltinci-nk-bravo
Jure Zauneker
Vitanest Bilje - Beltinci Klima Tratnjek 5 : 2 (3 : 1).

V Biljah pa so se po napadalni igri s številnimi priložnostmi in zadetki zmage v dvoboju z Beltinčani s 5 : 2 (3 : 1) veselili gostitelji.

Beltinski trener Radovan Karanović je tako kot na pokalni tekmi proti Bravu na vrata postavil Nika Serca, ki je tako prvič v tej sezoni priložnost dobil tudi na prvenstvenem obračunu. Doslej standardni prvi vratar Domen Zver je zasedel mesto na rezervni klopi. Zaradi poškodb so tudi tokrat manjkali Mitja Mauko, Maksimiljan Zorman in Žiga Hartman.

Gostitelji so povedli z v 3. minuti, ko je Serca matiral Danijel Šturm. Po prejetem zadetku so Beltinčani imeli preko Luke Pihlerja in Patrika Raduhe priložnost za izenačenje, a niso zadeli. V končnici prvega polčasa so padli trije zadetki. Za domačo vodstvo s 3 : 0 sta zadela Kevin Humar (38) in Tin Matić (40) iz enajstmetrovke, nekaj upanja beltinski ekipi pa je vlil Mateo Verunica v 43. minuti, ko je realiziral enajstmetrovko.

beltinci, nogomet, nk-beltinci, nk-krško
Jure Zauneker
Vitanest Bilje - Beltinci Klima Tratnjek 5 : 2 (3 : 1).

Karanović je ob polčasu v slačilnici pustil Pihlerja in Marka Maučeca, v igro pa sta vstopila Luka Sočič in Aljoša Šipoš. Že v prvi minuti nadaljevanja so Beltinčani preko razpoloženega Verunice prišli do znižanja zaostanka (2 : 3), upanje za ugoden razplet pa je bilo kratkotrajno. Gostitelji so namreč v 55. minuti preko Matića prišli do ponovne prednosti dveh zadetkov. Beltinska ekipa je imela preko Verunice in Raduhe priložnost, da bi se domačinom znova približala na zadetek zaostanka, vendar je bil vratar Vitanesta Jure Lipičar vedno na pravem mestu. V 82. minuti so Beltinčani ostali z desetimi igralci v polju, saj je moral zelenico zaradi drugega rumenega kartona zapustiti Sočič. Sanj o ugodnem rezultatu je bilo konec v 83. minuti, ko je Danijel Šturm pobegnil beltinski obrambi in podal do osamljenega rezervista Thomasa Bregantija, ki je dosegel tretji zadetek v sezoni.

f88da48f940526348812dfedb546237f
Aleš Cipot
Vitanest Bilje - Beltinci Klima Tratnjek 5 : 2 (3 : 1).

 
nogomet 2.snl nafta beltinci
Kaj zdaj berejo drugi