vestnik

Gomboc po odstopu Drakšiča ostal brez trenerja

STA, 23. 10. 2019
Nataša Juhnov
Adrian Gomboc ostal brez trenerja.
Šport

Lanski evropski prvak v judu iz Tel Aviva Adrian Gomboc je devet mesecev pred olimpijskimi igrami v Tokiu ostal brez trenerja pri JK Bežigrad Roka Drakšiča, danes poroča Delo. Za odstop se je odločil Drakšič, ki tako kot Gomboc in vodilni v klubu ni bil zadovoljen s potekom sezone.

"Glede na to, da letos ni bilo želenih rezultatov, očitno nekaj ni delovalo. Vsi smo imeli višje cilje. Ker nihče ni bil zadovoljen, ne Rok ne tekmovalci ne vodilni v klubu, je bilo treba nekaj spremeniti," je za Delo razložil Gomboc. "Ne morem trditi, da je on kriv za slabše dosežke, navsezadnje so nas pestile tudi poškodbe, na koncu koncev pa smo tekmovalci tisti, ki se borimo na blazinah," je diplomatsko pojasnil Gomboc, ki je letos hitro končal tako evropske igre kot svetovno prvenstvo.

Gomboc je predlani iz najboljše slovenske judoistične ekipe Z'dežele Sankaku skupaj z Drakšičem prestopil v Bežigrad. Po odstopu Drakšiča bo Gomboca začasno vodil Matija Erjavec, ki pri Bežigradu skrbi za mladince. Novico o odstopu Drakšiča, ki bo še naprej sodeloval z ljubljansko ekipo, je potrdil tudi predsednik JK Bežigrad Simon Mohorovič in razložil, da novega trenerja že iščejo. "Največja težava je v tem, da imamo v Sloveniji za vodenje judoistov na najvišji ravni usposobljene le tri trenerje, ti pa so zasedeni. Zato ustreznega strokovnjaka iščemo v tujini. Verjamem, da bomo kmalu našli pravo rešitev," je prepričan Mohorovič.