vestnik

Gomboc po porazu v repesažu ostal brez boja za medaljo

STA, Vestnik.si, 25. 7. 2021
Nataša Juhnov
Adrian Gomboc
Šport

Adrian Gomboc iz Rakičana, judoist v kategoriji do 66 kg, se je 2. dan iger v Tokiu prebil v četrtfinale, nato pa izgubil dve borbi in ostal brez medalje. Gomboc je tako zasedel končno sedmo mesto.

Gomboc je bil v dvoboju proti favoriziranemu tekmecu, dobitniku številnih kolajn z največjih tekmovanj, večino časa v podrejenem položaju. Vseeno pa ga An ni mogel streti v štirih minutah rednega dela. Zaradi dveh kazni je bil Prekmurec primoran napadati v lovu na zlato točko, a nikakor ni uspel priti do pravega prijema. Nato pa si je po 2:26 minute dodatnega časa Gomboc prislužil še tretjo kazen, zmaga pa je posledično pripadla Anu. V repasažu se je Gomboc pomeril z Izraelcem Baruchom Shmailovom. V devetem medsebojnem obračunu je Gomboc ob koncu druge minute dobil prvo kazen, 50 sekund pred koncem pa drugo, ki so jo po ogledu videoposnetka izbrisali. Odločala je zlata točka, v kateri je Izraelcu uspel ipon. Gomboc je tako zasedel končno sedmo mesto.

6bd4582ff3c676aec572223a83357861
Nataša Juhnov
Adrian Gomboc

Na olimpijskih igrah v Riu je Gomboc napredoval v polfinale, nato pa po dveh nadaljnjih porazih zasedel končno peto mesto.

tokio 2020 judo