vestnik

Gorgone iz protesta proti upravi že drugič za ograjo

ABE, 29. 10. 2019
Facebook Gorgone
Gorgone so že dve tekmi navijale za ograjo stadiona.
Šport

Organizirani navijači lendavske Nafte so v soboto že drugo srečanje spremljali zunaj stadiona. Poteza je tudi sporočilo vodstvu kluba, s katerim so navijači na nasprotnih bregovih, in obenem podpora sedmih članom, ki jim je policija izrekla prepoved udeležbe na tekmah.

Tiha vojna med Gorgonami, organiziranimi navijači lendavske Nafte, in vodstvom kluba, potem, ko so se v vodstvu lendavske Nafte odločili, da morajo člani navijaške skupine Gorgone za ogled domačih tekem plačati vstopnino, ker je zaradi njihovega obnašanja klub že moral plačati več denarnih kazni, še traja.

c7c49bbb1ff195db193e7e72e01d22d4
Aleš Cipot
Gorgone so že večkrat sporočile, kaj si mislijo o kaznih in prepovedih.

Gorgone so namreč sobotno tekmo proti Radomljam (4: 0) spremljali zunaj stadiona, podobno potezo so Gorgone povlekle tudi na pokalni tekmi proti Rudarju. Gorgone so s to potezo sporočile upravi, da nasprotujejo predsedniku kluba Francu Požgaiju, proti kateremu so že sicer večkrat nasprotovali, kajti menijo, da se najstarejšemu slovenskemu nogometnemu klubu pod njegovem vodstvom ne piše nič dobrega.

69aad8898366a9d25ef902bcf9ba1650
Aleš Cipot
Nafto Lendava in Gorgone v sredo čaka povratna pokalna tekma v Velenju.

Gorgone na ta način podpirajo še sedem svojih kolegov, ki so jim policisti zaradi sodelovanja v pretepu v soboto, 21. septembra, pred tekmo 2. SNL med domačo Nafto 1903 in Rogaško (4 : 1) izrekli ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah za čas dveh let.

nafta lendava gorgone
Kaj zdaj berejo drugi