vestnik

2. SNL: Nafta šokirala Gorico!

Tomo Köleš, 20. 10. 2019
Aleš Cipot
Mihael Rebernik je dosegel prekrasen evrogol.
Šport

V 14. krogu 2. SNL je lendavska Nafta v gosteh prekinila niz šestih zaporednih zmag Gorice. Končni izid: 1 : 3, pravi evrogol pa je dosegel Mihael Rebernik.

Gorica - Nafta 1903 1 : 3 (0 : 0)

Športni park Nova Gorica, 200 gledalcev, sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem).

Strelci: 1 : 0 Colley (49), 1 : 1 R. Pirtovšek (68), 1 : 2 Rebernik (81), 1 : 3 Ploj (86).

Rumeni kartoni: Volarič; Rebernik, Ploj.

Gorica: Marjanović, Lipušček, Tomiček (Asante, 77), T. Kavčič kap., Jermol, Paljk (Hodžić, 69), Kolenc, Gulič (Marinič, 61), Volarič, Colley, M. Kavčič. Trener: Borivoje Lučić.

Nafta 1903: Raduha, Leuštek, Živko, Bolla, Novinič kap., Oštrek, Paku, Kamaras (Šeruga, 64), Rebernik (Zagorec, 90), Ploj (Toth, 89). Trener: Marian Sluka.

nafta, rudar, pokal, lendava, športni-park
Aleš Cipot
Rok Pirtovšek je slabo posredoval pri golu Gorice, je pa zato poskrbel za izenačenje.

Potem ko je Nafta že med tednom v prvi tekmi pokalnega četrtfinala ugnala prvoligaški Rudar, je sedaj presenetila še favorizirano Gorico v Novi Gorici. In to ne glede na to, da je igrala precej oslabljena, saj sta zaradi kartonov manjkala Vedran Vinko in Marko Malešević, zaradi poškodbe pa Jaka Bizjak. Pri Gorici pa je manjkal prvi strelec Osuji.

Vsi zadetki so padli v drugem polčasu. V prvem igra ni bila preveč razburljiva, najlepše priložnosti pa so imeli Lamin Colley in Luka Volarič pri domačih ter Stjepan Oštrek in Mihael Rebernik pri gostih. Volarič se bo še tolkel po glavi zaradi svoje sebičnosti. Potem ko je z lahkoto preigral lendavsko obrambo na desni strani in prodrl pred vrata, je sam streljal skoraj iz mrtvega kota, namesto da bi podal v sredino do prostega Colleya. Žoga je tako končala le v zunanjem delu mreže. Oštrek pa je močno streljal, žoga pa je oplazila enega od branilcev in spremenila smer, tako da jo je vratar Darko Marjanović s konicami prstov preusmeril v prečnik, od katerega se je odbila v polje.

nafta, rudar, pokal, lendava, športni-park
Aleš Cipot
Stjepan Oštrek je bil spet eden najživahnejših na tekmi.

Kmalu po začetku drugega dela je Gorica povedla. Po dolgi visoki podaji iz ozadja je Roku Pirtovšku ušel Colley in mirno po tleh poslal žogo v mrežo - 1 : 0. A kot da je ta prejeti zadetek popolnoma prebudil Nafto, je ta začela igrati vse bolje in bolje ter spominjati na predstavo proti Rudarju. In prav Rok Pirtovšek je popravil svojo napako pri prvem golu, potem ko je v 68. minuti po lepem predložku z glavo zabil izenačujoči zadetek - 1 : 1. Mitja Novinič je nato v 70. minuti poslal projektil le za nekaj centimetrov mimo vrat, Leon Šeruga pa je v 75. minuti streljal z glavo, žogo pa je z golove črte odbil Adis Hodžić. V 81. minuti se je žoga po kotu Lendavčanov od goriške obrambe odbila do Rebernika, ki je s 25 metrov sprožil pravo "bombo" in dosegel prekrasen evrogol - 1 : 2. V 86. minuti je svoje dodal še Alen Ploj, ki je po samostojni akciji z leve strani sprožil z desnico in zadel levi spodnji kot vrat Marjanovića - 1 : 3. Blizu svojega drugega zadetka je bil Rebernik v 88. minuti, ko je poslal žogo le za malenkost mimo vrat.

Nafta je v drugem polčasu povsem zasenčila Gorico in zasluženo zmagala. Tudi taktično je trener Marian Sluka nadigral stratega domačih Borivoja Lučića, katerega zamenjave niso prinesle prav nikakršne svežine. Boljšo predstavo gostov potrjuje tudi končna posest žoge: Gorica 45%, Nafta 55%. Nafta se je tako s 26 točkami prebila nazaj na peto mesto, v naslednjem krogu pa gosti Radomlje, ki so v tem krogu doživele poraz, enako kot Koper. Tako da so vse tri vodilne ekipe izgubile.

Izgubili pa so tudi Beltinci, in sicer na gostovanju pri Krki z 2 : 0.    

nogomet 2.-snl gorica nafta