vestnik

Gorički karateisti upravičili zaupanje slovenske zveze

Tomo Köleš, 23. 7. 2019
Darjan Rošker
Svetovno prvenstvo v mestu Hradec Kralove.
Šport

13. svetovno prvenstvo S.K.I.F., ki je potekalo v mestu Hradec Kralove na Češkem, bo zapisano v analih slovenske zveze S.K.I.F. kot peto zaporedno prvenstvo, na katerem so naši tekmovalci prejeli medalje.

V družbi 1359 tekmovalcev in tekmovalk iz 55 držav je Mateja Breznik, članica ŠD Ruše, v katah posamezno pri veterankah od 40 do 44 let postala svetovna prvakinja. V yako-soku kumiteju (tehnični kumite) pa sta slovenska predstavnika Mateja Breznik in Mladen Vrtarić (Poljčane) zasedla tretje mesto.


Med udeleženci svetovnega prvenstva so bili kot člani slovenske reprezentance tudi predstavniki goričkih klubov: Jelka Rošker Trajbar (Cankova), Renej Fujs in Emilija Malena Martinuzzi (Tromejnik Kuzma) ter sensei Darjan Rošker (6. dan - renshi), ki je bil tokrat v vlogi tehničnega vodje slovenske izbrane vrste. Tekmovalci z Goričkega so se solidno izkazali in tako upravičili zaupanje strokovnega vodstva reprezentance.


Jelka Rošker Trajbar je v katah posamezno pri veterankah od 50 do 54 let zasedla odlično, peto mesto. Emilija Malena Martinuzzi je v katah posamezno pri deklicah od 14 do 15 let dosegla zmago nad tekmovalko iz Kirgizije in doživela poraz v borbi s tekmovalko iz Indonezije ter se tako uvrstila med 32 najboljših tekmovalk. Renej Fujs je v katah posamezno v kategoriji dečkov od 12 do 13 let moral priznati premoč tekmovalca iz Madžarske. V kumiteju (borbe absolutno) je v prvem kolu premagal nasprotnika iz Japonske, v drugem pa je bil od njega boljši predstavnik Švedske. Tudi Fujs se je tako uvrstil med 32 najboljših.


karate S.K.I.F. svetovno prvenstvo češka Hradec Kralove gorički