vestnik

Grabić po sanjskem debiju po nove tri točke proti zadnjeuvrščeni Gorici: "Težje bo"

Rok Šavel, 9. 3. 2023
Aleš Cipot
Dejan Grabić pred prvim gostovanjem na klopi črno-belih proti Gorici priznava, da čaka njegove varovance zahtevna tekma.
Šport

Dejan Grabić pred prvim gostovanjem v vlogi trenerja Mure priznava, da jih z varovanci čaka težka nalogi proti Gorici.

Evforija po zmagi črno-belih nad štajerskimi rivali ni smela trajati dolgo, saj čaka četo Dejana Grabića nova zahtevna naloga pri lovu za mesti, ki vodijo v Evropo. Sobočani namreč gostujejo v Novi Gorici, kjer se domača ekipa krčevito bori za obstanek v prvi ligi, zaradi česar je prišlo tudi do zamenjave trenerja. Sinje modri zdaj računajo, da jih bo pred izpadom rešil izkušeni Edy Reja, ki bo na goriški klopi debitiral pravzaprav ravno proti Muri. Da je Gorica neugodna in motivirana ekipa, so na lastni koži v prejšnjem krogu občutili Celjani, tega se pa zaveda tudi Murin strateg, ki priznava, da bo v določenem pogledu težje kot je bilo v Fazaneriji proti Mariboru, ko je debitiral na klopi črno-belih.


Brez Dakuja


"Gorica ni enaka ekipa kot je bila jeseni, z novim trenerjem pa je dobila tudi tisto, kar smo dobili mi," pravi Grabić, ki je v svoji predhodni vlogi z Bravom v letošnji sezoni proti Goričanom zabeležil po eno zmago, en poraz ter remi. "Želimo hitro dati gol. Prvi polčas bomo nastavili tako, glede na izbor igralcev, da bo ta plan pil vodo. Če to dosežemo, bomo razmišljali naprej," napoveduje Murin strateg, ki zaradi kartonov ne bo mogel računati na prvega strelca Mirlinda Dakuja.

"Imamo pa klasično devetko, za katero moramo poskrbeti, da bo tam, kjer mora biti," je spomnil Grabić na srbskega napadalca Nikolo Petkovića, na katerega bo računal, da zapolni vrzel v napadu proti neugodni Gorici.

nš-mura dejan-grabić gorica prva-liga
Kaj zdaj berejo drugi