vestnik

Grabić: V prvem polčasu smo bili brezzobi, na koncu zaslužena delitev točk

Rok Šavel, 11. 3. 2023
Aleš Cipot
Grabićeva Mura je iz Nove Gorice odnesla točko.
Šport

To je povedal strateg črno-belih po tekmi Mure v Novi Gorici.

Muraši so na težkem gostovanju v Novi Gorici remizirali s tamkajšnjo Gorico, ki se bori za obstanek z novim trenerjem Edyem Rejo. To je bila druga tekma novega trenerja Dejana Grabića na klopi Mure, ki pa ni bil pretirano razočaran po osvojeni točki. Kot je dejal, se v prvem polčasu, ki ga je dobila Gorica z 1:0, Muraši niso dobro držali dogovora, predvsem glede napadalnih nalog. "V prvem polčasu smo bili brezzobi. Zadnje podaje so bile prekratke in nismo napadali globine. Ko tega ni, se ne odpirajo drugi prostori. Gorica pa je odlično osvojala te žoge in neposredno pritiskala na našo zadnjo linijo, kar je težko kontrolorati, zato so imeli kar nekaj priložnosti," je ocenil Grabić, a vseeno pohvalil drugi polčas, v katerem je ekipa dala, kot je dejal, zrel odgovor.

Muraši so namreč preko Kobieja Morrisa izenačili in na koncu lovili celo popoln preobrat. Po mnenju stratega črno-belih je bila delitev točk zaslužena, do naslednje tekme pa si kot trener želi bolj natančno izvajanje taktičnega načrta, s čimer bodo ustvarili tudi manj priložnosti za nasprotno ekipo.

Prihodnji teden namreč čakata Muraše kar dve preizkušnji, obe v domači Fazaneriji. V četrtek prihaja v Mursko Soboto Koper, nato pa že v nedeljo gostuje v Fazaneriji vodilna Olimpija.

nš-mura dejan-grabić prva-liga gorica nogomet
Kaj zdaj berejo drugi