vestnik

Hokejisti Lipovec še naprej nezaustavljivi

Tomo Köleš, 8. 1. 2020
Jure Zauneker
Dvoranski hokej v Puconcih
Šport

V Zeleni dvorani Puconci je bil drugi turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Člani Lipovec ostajajo še naprej nepremagljivi.

V kategoriji U13 so Moravske Toplice premagale predanovski Triglav s 5 : 1, Triglav pa je ugnal Lipovce s 7 : 1. V kategoriji U10 so bili Lipovci boljši od Moravskih Toplic z 2 : 0, v kategoriji U16 pa z 2 : 1.

puconci, hokej-v-dvorani
Jure Zauneker
Dvoranski hokej v Puconcih

Za presenečenje so poskrbele članice predanovskega Triglava, saj so s kar 8 : 2 premagala aktualne državne prvakinje, hokejistke Moravskih Toplic. Za Triglav je dosegla kar štiri zadetke predsednica Zveze za hokej na travi Sanja Zelko, dva je dodala Andreja Rituper, po enega pa Janja Klemenčič in Danijela Pavalec Gumilar. Za Moravske Toplice sta zadeli Alja Mesarič in Ajša Kuzma.

puconci, hokej-v-dvorani
Jure Zauneker
Dvoranski hokej v Puconcih

Pri članih so Lipovci najprej ugnali Triglav iz Predanovec s 6 : 3. Med Lipovčani je dvakrat zadel Martin Mesarič, po enkrat pa Robert Mesarič, Petar Katovski, Franc Maučec in Dominik Mesarič. Dva zadetka za Triglav je dosegel Tadej Mikola, enega pa Alan Nemec. Nato so Lipovci "povozili" Moravske Toplice s 13 : 1. Po tri gole sta k zmagi prispevala Dominik Mesarič in Franc Maučec, po dvakrat sta zadela Boštjan Stanko in Petar Katovski, po enkrat pa Martin Mesarič, Uroš Stanko in Boštjan Pavlinjek. Strelec častnega zadetka za Moravske Toplice je bil Emil Hari. Na zadnji članski tekmi je Triglav premagal Moravske Toplice s 5 : 2. Tri zadetke za predanovsko ekipo je dosegel Nejc Potokar, po enega pa Alen Balaž in Alan Nemec. Zadetka za Moravske Toplice sta dala Aleš Malačič in Nikola Prelič. Po dveh turnirjih na lestvici z veliko prednostjo vodijo Lipovčani, aktualni prvaki.

puconci, hokej-v-dvorani
Jure Zauneker
Dvoranski hokej v Puconcih

Tretji turnir državnega prvenstva bo 2. februarja v Ljutomeru, finalni turnir pa 9. februarja v Zeleni dvorani Puconci.

dvoranski-hokej državno-prvenstvo drugi turnir puconci