vestnik

Tomi Horvat v prvi postavi Slovenije ob remiju z Nemčijo

Vestnik.si, 13. 11. 2020
www.alesfevzer.com
Šport

Nogometaš Mure je nastopil v prvi postavi v pripravljalni tekmi mladih reprezentanc Nemčije in Slovenije, ki se je v Braunschweigu končala z 1 : 1 (1 : 0).

Tekmo so zaznamovale enajstmetrovke, saj so bile dosojene kar tri. V 42. minuti jo je realiziral Manuel Wintzheimer - 1 : 0. Enako uspešen je bil v 46. minuti tudi Žan Medved - 1 : 1. V 88. minuti so imeli Slovenci celo priložnost za zmago, a je strel z bele pike Žanu Celarju ubranil vratar Finn Dahmen. Zanimivo je bilo tudi to, da so vse tri enajstmetrovke izvedli igralci, nad katerimi je bil storjen prekršek za najstrožjo kazen. To je bil vseeno dokaj uspešen debi novega selektorja Milenka Ačimovića (selektor Nemčije pa je nekdanji golgeter Kaiserslauterna in reprezentant Stefan Kuntz), saj so mladi Slovenci prikazali dobro igro. Tomi Horvat je igral do 61. minute. V torek bo Slovenija odigrala še pripravljalno tekmo z Rusijo.
Nemčija: Grill, Jaeckel, Maier, Burkardt, Özcan, Jakobs, Krüger, Leitsch, Passlack, Raum, Wintzheimer. Igrali so še: Vagnoman, Kother, Mai, Dahmen, Ambrosius, Handwerker, Berisha, Nmecha, Dorsch. Selektor: Stefan Kuntz.
Slovenija: Vekić, Rogelj, Stojinović, Zaletel, Ploj, Horvat, Brekalo, Elšnik, Matko, Medved, Štor. Igrali so še: Prelec, Svetlin, Celar, Ogrinec, Pečar. Selektor: Milenko Ačimović.
Leon Novak
Nogometaš Mure Tomi Horvat (na desni) bo v kadru Slovenije U21 tudi na torkovi pripravljalni tekmi z Rusijo.
nogomet mlada-reprezentanca nemčija slovenija tomi-horvat
Kaj zdaj berejo drugi