vestnik

(FOTO) Horvat z Interdiskontom ugnal Kemo v Puconcih

Vestnik.si, 15. 11. 2022
Jure Zauneker
Namizni tenis v Puconcih.
Šport

Po odigranih petih kolih prvega dela državnega prvenstva v I. slovenski namiznoteniški ligi so igralci Keme Murexin doživeli svoj prvi poraz in so sedaj še vedno na visokem 3. mestu. V Puconcih jih je s 4 : 2 premagal Fužinar Interdiskont.

Za Korošce je uspešno odigral Prekmurec Mitja Horvat in dosegel dve posamični zmagi ter še zmago v igri dvojic. Za domače sta vsak po eno zmago dosegla Luka Norčič in Tomaž Pelcar. V ekipi je bil še Damjan Zelko. Še en Prekmurec, ki igra v prvi slovenski ligi, in to za Maribor, pa je s svojo ekipo izgubil z 0: 4 proti aktualnim državnim prvakom, ekipi ŠD SU iz Novega mesta. V naslednjem krogu puconski igralci gredo v Luče k ekipi Savinje I, ki ima do sedaj le dva poraza, proti Mariboru in Interdiskontu.

puconci, namizni-tenis
Jure Zauneker
Namizni tenis v Puconcih.

Tudi članice so igrale doma, kot fantje, proti Korošicam in izgubile z 2 : 4. Blažka Harkai je dosegla zmago v svojem posamičnem dvoboju in nato še v igri dvojic z Ano Kovačec. V ekipi je bila še Ema Crnkovič. V naslednjem krogu puconske igralke gredo v Izolo. Trenutno so s tekmo manj na odličnem 4. mestu.

puconci, namizni-tenis
Jure Zauneker
Namizni tenis v Puconcih.

V drugi slovenski ligi pa ekipa Sobote ne popušča in dobesedno melje svoje nasprotnike. Po dveh zmagah in s tekmo manj so Sobočani sedaj tudi prevzeli 1. mesto na lestvici. Tako so zdaj najprej s 6 : 1 premagali do tega kola vodilno ekipo iz Mengša (ima odigrano tekmo več) in nato še Savinjo 2 s 6 : 1. Bojan Ropoša in Gregor Zafoštnik sta dosegla vsak po dve zmagi v Mengšu in v Lučah ter tudi obakrat zmagala v dvojicah. Po eno zmago je dodal na obeh tekmah Gregor Kocuvan.

Dvojica Gregor Zafoštnik in Bojan Ropoša
Arhiv NTK Sobota
Dvojica Gregor Zafošnik in Bojan Ropoša.

Ekipa Keme Murexin 2 pa je najprej odigrala v Lučah in zmagala s 6 : 4 (Jure Smodiš 2, Nino Šegula 2, Jan Lipič in dvojica Smodiš – Šegula) ter nato še v Mengšu in izgubila z 2 : 6 ( Jure Smodiš in Nino Šegula). S tekmo manj je puconski podmladek s tremi zmagami in dvema porazoma na 6. mestu.

puconci, namizni-tenis
Jure Zauneker
Namizni tenis v Puconcih.

V tretji slovenski ligi vzhod pa je soboški podmladek izgubil obe tekmi v Lučah. Proti Savinji IV je bilo 3 : 6 (Luka Šantavec 3, igrala sta še Nejc Titan in Aljoša Grčar) in proti Savinji V 4 : 6 (Luka Šantavec 3 in dvojica Šantavec – Titan).

puconci, namizni-tenis
Jure Zauneker
Namizni tenis v Puconcih.

V obeh drugih in moški tretji ligi se prvenstvo nadaljuje 26. 11., ko bo v Murski Soboti v dvorani OŠ3 videti, kot da je tekmovanje, saj bodo vse tri ekipe odigrale svoje tekme doma. Postavljenih bo 6 miz in že sedaj ste vabljeni ljubitelji namiznega tenisa ob 10. uri.

puconci, namizni-tenis
Jure Zauneker
Namizni tenis v Puconcih.

namizni-tenis kema-puconci inter-diskont zelena-dvorana-puconci
Kaj zdaj berejo drugi