vestnik

Hud udarec za Maribor pred dvobojem z Muro, zdaj zaradi koronavirusa celo zapirajo stadion

R.Š., 12. 3. 2022
Aleš Cipot
Prikrajšani so tudi privrženci črno-belih, ki jutri ne bodo mogli navijati za Muro v Ljudskem vrtu.
Šport

NK Maribor je zaradi dogajanja na tekmi 25. kroga Prve lige Telemach proti Bravu dobil kazen v višini 14.400 evrov, ob tem pa bo moral dve domači tekmi igrati pred praznimi tribunami. Tudi jutrišnjo tekmo z Muro. Danes so iz štajerske prestolnici sporočili, da bodo stadion Ljudski vrt zaradi naraščajočih okužb s koronavirusom do nadaljnjega celo zaprli.

Disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič je v sklepu, s katerim je vodilni ekipi Prve lige Telemach naložil drastično kazen, navedel naslednje razloge: nešportno in neprimerno vedenje navijačev – večkratno prižiganje večje količine bakel, žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in žaljivo izražanje do NZS, večkratno metanje večjega števila predmetov na igrišče v smeri sodnikov, povzročitev prekinitev tekme, metanje predmetov v pomočnika sodnika, pri čemer je bil zadet v predel tilnika, predkaznovanost.

maribor, mura
Aleš Cipot
"Krivulja gre znova navzgor in kot zavedni državljani moramo storiti vse, da se situacija ne poslabša. Zaznali smo porast okužb, pri nas in v sosednjih državah. Ljudski vrt je tako preventivno do nadaljnjega zaprt."

Maribor bo moral plačati 14.400 evrov kazni, ob tem pa dve domači tekmi : proti Muri in proti Celju odigrati pred praznimi tribunami. To pomeni, da na jutrišnjem severovzhodnem derbiju ne bo niti Murinih navijačev. Ob tem so Mariborčani dobili še kazen igranja treh domačih tekem brez gledalcev na določenem delu stadiona, in sicer na južnem delu stadiona, kjer se nahaja domača navijaška skupina »Viole«. Domače navijaške skupine tako ne bo tudi na večnem derbiju z Olimpijo.


Kazen je posledica dogajanja na tekmi proti Bravu, ki so jo Štajerci izgubili z 1:2, dvoboj pa so zaznamovali predvsem navijaški incidenti, zaradi katerih je glavni sodnik Matej Jug v drugem polčasu celo dvakrat prekinil tekmo. Enkrat zaradi tega, ker je s tribune priletel predmet v stranskega sodnika Tomaža Černeta. V vodilnem klubu prve lige so se na incidente odzvali pred dnevi na družbenem omrežju.

Ob tem pa so danes sporočili, da bo Ljudski vrt do nadaljnjega zaprt. Uradni razlog? Koronavirus. 

Disciplinski sodnik NZS je danes oglobil tudi Muro, ki bo zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev na tekmi z Olimpijo ob 1250 evrov, zaradi kršitve predpisov NZS (brez glavnega trenerja) pa še ob 240.

prva-liga nk-maribor kazen nš-mura ljudski-vrt