vestnik

Igor Vajs novi predsednik Ribiške družine Radgona

Vestnik.si, 14. 5. 2021
Oste Bakal
Volitve v RD Radgona.
Šport

Volitev novega vodstva se je udeležilo 45,7 % članov

Po kar nekaj preložitvah zaradi pandemije koronavirusa so člani Ribiške družine Radgona končno izvedli volitve novega vodstva. V ribiškem domu v Hrastju Moti se je volitev udeležilo 195 od skupno skoraj 500 članov-volilnih upravičencev. Tako je udeležba na volitvah bila 45,7 odstotna. Najslabše so se volitev udeležili člani Ribiške podružnice Videm (14,22 odstotka), največ pa jih je prišlo iz Ribiške podružnice Tišina (72,8 odstotka). Na volitvah je članstvo sicer izbiralo celotno vodstvo RD Radgona in tudi petih ribiških podružnic (RP), ki tvorijo ribiško družino, iz občin Apače, Gornja Radgona, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Tišina. Novi predsednik RD Radgona, ki je bil na volitvah tudi edini kandidat, je postal Igor Vajs iz Ribiške podružnice Videm. Tako je Vajs, ki je bil izvoljen za petletno mandatno obdobje, nasledil dolgoletnega predsednika Andreja Vrečo.

rd-radgona, volitve, igor, vajs
Oste Bakal
Volitve v RD Radgona.

Novoizvoljeni upravni odbor RD Radgona tako sestavljajo: Igor Vajs (predsednik), Vlado Kapun (podpredsednik), Sani Župec (gospodar), David Vesel (vodja čuvajske službe), Sebastjan Halec (tajnik), Kristjan Hegler (blagajnik), Branko Frumen (zastopnik RP Gornja Radgona), Andrej Ritlop (zastopnik RP Linj Apaška dolina), Bojan Halec (zastopnik RP Radenci), Vinko Šarotar (zastopnik RP Tišina) in Dani Horvat (zastopnik RP Videm). Člani nadzornega odbora RD Radgona so: Janez Brunčič (RP Gornja Radgona), Uroš Hozjan (RP Linj), Borut Novak (RP Radenci), Marjan Ozvatič (RP Tišina) in Uroš Slekovec (RP Videm). Disciplinski tožilec je postal Igor Kočar, njegov namestnik pa Zvonko Brenčič. 

rd-radgona, volitve, igor, vajs
Oste Bakal
Volitve v RD Radgona.

Novoizvoljeni predsednik RD Radgona Igor Vajs, dosedanji gospodar Temeljne enote Videm, nam je ob izvolitvi povedal, da se je odločil za kandidaturo, ker "smo že nekaj časa v pat poziciji. S skupnimi močmi moramo odpreti novo poglavje v delovanju RD Radgona, ki je množična organizacija. Ne smemo se ukvarjati sami s seboj, temveč moramo skrbeti za naše ribolovne vode, za stalež in zdravje rib ter sploh za varovanje narave in okolja na našem območju, ki se nahaja na obeh bregovih reke Mure in še daleč v notranjost Slovenskih goric in Prlekije.“ 

rd-radgona, volitve, igor, vajs
Oste Bakal
Volitve v RD Radgona.

rd-radgona, volitve, igor, vajs
Oste Bakal
Volitve v RD Radgona.

rd-radgona volitve igor vajs