vestnik

Igralk ŽNK Nona Pomurje ne bo v reprezentanci

Vestnik.si, 27. 11. 2020
Vestnik.si
Igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci se želijo maksimalno pripraviti na evropsko srečanje s Fortuno iz Danske.
Šport

Iz kluba ŽNK Nona Pomurje Beltinci so zaprosili NZS, da njegove igralke ne bi sodelovale v kvalifikacijski tekmi Slovenije v torek z Estonijo.

Slovenija se bo 1. decembra ob 18. uri v Kopru pomerila z Estonijo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. A ker je v tej skupini že vse odločeno - Nizozemska je prva, Rusija druga - so pri Pomurju zaprosili nogometno zvezo, da se njihove igralke ne bi udeležile tega reprezentančnega srečanja zaradi priprav na klubsko tekmo Lige prvakinj med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in Fortuno Hjørring iz Danske. Določeno je že, da bo prvo srečanje med tema nasprotnikoma v sredo, 9. decembra, ob 13. uri v TŠC Trate v Gornji Radgoni. 

Fortuna_1__1_
Arhiv Fortune Hjørring
Prvi dvoboj med Pomurjem in Fortuno Hjørring bo 9. decembra v Gornji Radgoni.

Selektor Slovenije Borut Jarc je sprva iz Pomurja vpoklical igralke Špelo Kolbl, Saro Makovec, Špelo Rozmarič, Kajo Korošec in Lano Golob. "Na NZS razumemo edinstveno priložnost za ŽNK Nona Pomurje, zato selektor Jarc v prihajajoči akciji ne bo računal na igralke slovenskih državnih prvakinj. Ker je skupina za kvalifikacije že odločena, pa vendar lahko tekma ponudi izjemno priložnost nabiranja izkušenj, bo Jarc priložnost ponudil mlajšim igralkam," so sporočili iz NZS. Sedaj bo Jarc moral nastopiti z manj izkušeno zasedbo, saj je z novega seznama vpoklicanih izostala tudi standardna kapetanka Mateja Zver, članica St. Pöltna iz Avstrije, ki se je prav tako uvrstil v skupinski del Lige prvakinj. To pa ne pomeni, da v slovenski reprezentanci v torek ne bo Pomurk, saj sta vpoklicani tudi Manja Rogan in Anja Prša iz Olimpije. Seznam vabljenih igralk je sedaj sledeč:
Kristina Erman (NOR), Nika Babnik (Wacker Innbruck AVT), Maja Zajc (Gintra LIV), Tina Marolt (SV Horn AVT), Gaja Bizjak (ND Primorje), Korina Lara Janež (NK Krim ), Mirjam Kastelic (NK Krim), Selma Šabotić (NK MB Tabor), Lara Klopčič (ŽNK Olimpija Ljubljana), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Barbara Kralj (ŽNK Olimpija Ljubljana), Izabela Križaj (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana), Anja Prša (ŽNK Olimpija Ljubljana), Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana), Nika Šapek (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) in Eva Vodušek (ŽNK Radomlje). 

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-olimpija
Aleš Cipot
Selektor slovenske ženske reprezentance Borut Jarc bo sedaj moral resneje računati predvsem na kakovostno predstavo igralk iz ŽNK Olimpija.

žnk-pomurje-beltinci reprezentanca