vestnik

(FOTO) Igralke Pomurja niso vrgle puške v koruzo

Vestnik.si, 15. 12. 2020
Aleš Cipot
Odhod nogometašic na Dansko
Šport

Nogometašinje ŽNK Pomurje, ki bodo danes zvečer odigrale povratno tekmo Lige prvakinj s Fortuno iz Hjørringa, so včeraj z letalom prispele na Dansko.

Poletele so iz Zagreba, letalo pa je pristalo v Aalborgu, ki je le 47 kilometrov oddaljen od Hjørringa. Hjørring leži na severu Danske, je eno najstarejših mest v državi, ima pa približno 25 tisoč prebivalcev. Na stadionu Nord Energi, ki sprejme do 10 tisoč gledalcev, bo lahko na tekmi do 300 ljudi. Prvo srečanje v zasneženi Murski Soboti se je končalo z zanesljivo zmago Fortune s 3 : 0. A pri Pomurju pravijo, da še niso vrgli puške v koruzo. Na Danskem se bomo borili, da dokažemo, da vemo igrati nogomet. Na prvi tekmi so nam vremenske razmere preprečile pokazati nogometno znanje. Danke so se boljše prilagodile vremenskim razmeram, v katerih je vsaka taktika, s katero smo se želeli zoperstaviti nogometašinjam Fortune, odpovedala. Dali bomo vse od sebe. Verjamem v svoje punce. Vsi v en glas zatrjujemo, da še nismo rekli zadnje besede,” je za klubsko Facebook stran povedal trener Sandi Bauer. Tekma se bo začela ob 19. uri.  

žnk, žnk-nona-pomurje-beltinci, danska, gostovanje, liga-prvakinj
Aleš Cipot
Odhod nogometašic na Dansko

Pomurke so nastanjene v hotelu Skaga v mestu Hirsthals, ki ima 5700 prebivalcev in leži v občini Hjørring. Ob njihovem prihodu je bilo tam oblačno vreme in 9 stopinj Celzija. 

žnk-pomurje-beltinci danska fortuna