vestnik

Iva Koša druga med dekleti do 13 let

Tomo Köleš, 18. 12. 2019
Jure Zauneker
2. državni turnir v badmintonu.
Šport

V Lendavi je Badminton klub Mladost pripravil drugi državni turnir za posameznike in mešane dvojice do 13 in 19 let, zbralo se je kar 77 tekmovalcev.

Med fanti do 13 let je v finalnem dvoboju prepričljivo zmagal Matic Cerar (BK Medvode). Drugi je bil prvi nosilec turnirja Tim Škrlj (BK Mirna), tretje mesto pa je po dvoboju, polnem preobratov, zasedel domačin Nikita Pešehonov (BK Mladost).

Zanimivo je bilo tudi pri dekletih do 13 let. Slavila je Anja Blazina (BK Ljubljana), potem ko je v finalu zanesljivo premagala Ivo Koša (BK Mladost). Tudi tretje mesto je zasedla domačinka, Tija Horvat (BK Mladost).

V mešanih dvojicah do 13 let sta zmagala brat in sestra Jure in Anja Blazina (BK Ljubljana), potem ko sta v finalu v dveh nizih premagala Matica Cerarja in Tinkaro Alič (BK Olimpija). Tretja sta bila Nikita Pešehonov in Iva Koša.

V kategoriji mešanih dvojic do 19 let sta slavila Jaka Ivančič (BK Medvode) in Nika Brajkovič (BK Bit). Druga sta bila Miha Masten (BK Branik) in Maruša Vračar (BK Olimpija), tretja pa Rok Kuprivec (BK Medvode) in Zala Žuran (BK Branik).

Pri fantih do 19 let je brez oddanega niza zmagal prvi nosilec Jaka Ivančič (BK Medvode). Drugo mesto je zasedel Rok Kuprivec, tretji pa je bil Maj Poboljšaj (BK Ljubljana).

V finalu deklet do 19 let, v katerem sta se pomerili Anja Jordan (BK Ljubljana) in Nika Brajkovič, se je po napeti tekmi pri izidu 1 : 1 v nizih dvoboj v tretjem nizu žal končal s poškodbo Brajkovičeve. Ta se je morala tako zadovoljiti z drugim mestom, Jordanovi pa prepustiti zmago. Tretje mesto je po treh izenačenih nizih zasedla Zala Žuran.

badminton turnir mladost lendava u13 u19