vestnik

Vse misli usmerjene samo k Olimpiji. Imajo načrt, kako odigrati prvi polčas

Vestnik.si, 17. 3. 2023
Aleš Cipot
Nogometaši Mure se bodo pred reprezentančnim pomerili še z Olimpijo.
Šport

Po minuli tekmi s Koprom in pred nedeljskim obračunom z Olimpijo sta v Fazaneriji svoje misli novinarjem razkrila nogometaš Mure Ivan Šarić in trener Dejan Grabić.

Ivan, kakšno je bilo jutro po takšnem bolečem porazu, kot ste ga doživeli s Koprom?

"Bilo je težko. Danes smo opravili en trening. Žal nam je za včerajšnji poraz. Vse smo imeli v svojih rokah, nato pa nas je kaznovalo pet minut nezbranosti. Takšnih napak si ne bi smeli privoščiti. Vendar za to niso krivi posamezniki, kriva je ekipa. Vedno skupaj zmagujemo in skupaj izgubljamo. Ampak mi smo profesionalci, takšne stvari moraš pozabiti, tako da smo tudi mi popolnoma osredotočeni samo na tekmo z Olimpijo. Treba je dvigniti glave in iti naprej."

Tudi vi ste se po vašem prihodu k Muri kar nekaj časa lovili.

"Da, na začetku mi je bilo zelo težko. Pred tem pol leta sploh nisem igral tekem. Pri Hajduku je velika konkurenca in je težko priti v ekipo. Pri Muri sem se moral najprej spoznati s soigralci in načinom igre, zdaj pa mislim, da že počasi prihajam v pravo formo, tako da bo odslej lažje in bolje."

Olimpija ne bo ravno lahek nasprotnik za to, da popravite vtis četrtkovega poraza.

"Imamo kakovost, zato se s pravim pristopom in dobro taktiko da premagati tudi Olimpijo. Sami smo se spravili v težave in sami se bomo tudi izkopali iz njih. Verjamem, da bomo na koncu prišli do želenega cilja."

mura, dejan-grabić, tiskovna-konferenca, trener
Aleš Cipot
Dejan Grabić: "Olimpija ima fantastično sezono, vendar pa ima tudi svoje slabosti."

Dejan, po tekmi s Koprom ste dejali, da ste bili jezni in besni.

"Ko tako izgubiš tekmo, je jeza prvo čustvo. Ampak potem sem si še enkrat ogledal celo srečanje. Na prvem mestu je vidno, da energetsko nismo bili na dovolj visoki ravni. Ko se po doseženem golu podzavestno povlečeš tako nazaj, kot smo se mi, moraš bolj agresivno napadati žogo. Mi pa tega nismo počeli in zaradi tega je Koper potem prihajal do priložnosti, ki bi jih mi drugače morali rešiti. In ko se nabere toliko teh situacij, je logično, da pride tudi do gola.

Videl pa sem, da že v prvem polčasu nismo napadali tako, kot smo se dogovorili. Premalo izkoriščamo našo kakovost, zmanjka nam zadnja podaja. Tako nismo prišli v naš pravi ritem igre. Individualne napake pa so last celotne ekipe, razen če se enemu igralcu večkrat ponavljajo. Odgovornost moramo prevzeti kot cela ekipa." 

Kakšen pristop boste torej ubrali v obračunu z Olimpijo?

"Ne bi vsega že zdaj razkrival. Imamo pa načrt, kako odigrati prvi polčas. Če nam bo ta uspel, bomo videli, kaj se bo potem zgodilo. Olimpija ima fantastično sezono in kakovostne igralce, vendar ima tudi svoje slabosti. To je v tej sezoni nekaj klubov že pokazalo."

So zmaji dobrodošel nasprotnik v tem trenutku?

"Z vidika motivacije prav gotovo. Bolje je, da igramo zdaj z njimi, kot s kakšnim od klubov, ki se borijo za obstanek, saj je večina njih trenutno v zelo dobri formi. Računamo, da bomo energetsko na tako visoki ravni, kot smo bili na srečanju z Mariborom, in imeli bomo izdatno in bučno podporo občinstva. Imeli smo jo že včeraj, tudi takrat, ko nam ni šlo, in takšna stvar je pomembna, da te ponese v težkih trenutkih. Nismo se oddolžili z rezultatom, a smo hvaležni gledalcem za to podporo, ki jo bomo zdaj znova rabili, če želimo priti do pozitivnega izida." 

1679060547017
Arhiv kluba
Dejan Grabić in Ivan Šarić na novinarski konferenci.

konferenca mura ivan-šarić dejan-grabić