vestnik

(URADNO) Izkušeni Gregor Balažic spet v črno-belem dresu: Ob vrnitvi v domači kraj prisotne posebne emocije

Vestnik.si, 14. 1. 2022
Arhiv kluba
10. julija 2014 sta se v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Karpaty Lviv, za kateega je takrat igral Gregor Balažic.
Šport

V Fazanerijo se je vrnil 33-letni branilec Gregor Balažic, ki je nazadnje igral za Enosis Neon Paralimni v ciprski prvi ligi.

Rojeni Sobočan je bil nazadnje član Mure v sezoni 2005/06, od koder je odšel k selekciji U19 portugalske Benfice. Nato je nastopal za B ekipo in mladinsko selekcijo Espanyola iz Barcelone ter za člansko ekipo španskega Aguilasa. V svoji nadaljnji karieri je igral za Gorico iz Nove Gorice, Karpaty iz Lvova, Partizan iz Beograda, Ural iz Jekaterinburga in Paralimni iz istoimenskega ciprskega mesta. Dejstvo je, da je Balažic zapustil Paralimni že julija lani in je bil jeseni brez kluba, zato je povratek v Fazanerijo precej verjetna možnost. Klub naj bi po naših informacijah njegov prihod potrdil še danes, kar se je pozno zvečer tudi zgodilo.

Po Kompan Brezniku, Đapu, Bagoli in Beganoviću bo to že peti novinec v vrstah Mure. Vsi navedeni so okrepili zadnjo linijo aktualnih državnih prvakov. Đapo bo sicer do konca letošnje sezone ostal na posoji v Krki.

Želi pomagati, da se Mura vrne v Evropo tudi poleti

Gregor Balažic se po šestnajstih letih vrača v Mursko Soboto, so zapisali na spletni strani kluba in tudi uradno potrdili okrepitev. Balažica je za Muro je debitiral 30. aprila 2005, ko je Mura doma premagala Zagorje. Zaradi težav, ki so takrat nastopile v klubu se je kot sedemnajstletnik odpravil na tuje in podpisal za Benfico, kjer je dve sezoni igral za njihovo B ekipo.

9c983bc5ff48174f89540fcde7f2cf50
Stefan Puchner
Gregor Balažic je igral tudi pri beograjskem Partizanu.


Sledil je podpis pogodbe z Espanyolom, kjer je prav tako branil barve rezervne ekipe, kasneje je igral za Águilas iz Murcie. Pot ga je nato vodila v Gorico, kjer si je z dobrimi igrami ponovno utrl pot v tujino. Januarja 2011 je Balažic podpisal za ukrajinskega prvoligaša Karpaty iz Lviva in postal najdražja okrepitev kluba v zgodovini. Med igranjem za Karpaty si je prislužil tudi poziv selektorja, v reprezentanci je debitiral na prijateljski tekmi s Kanado.

Po štirih letih v Ukrajini je sledil prestop v beograjskega velikana, podpisal je dvoletno pogodbo s Partizanom, kjer je v osrednji liniji tvoril dvojec z Brankom Ilićem. Po izteku pogodbe s Partizanom se je podal v Rusijo, kjer je bil dve leti in pol član prvoligaša Urala iz Yekaterinburga. Po odhodu iz Rusije je podpisal za ciprski Enosis Neon, zdaj pa ga je pot vodila nazaj v Prekmurje. S čarno-bejlimi je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno leto, so njegovo karierno pot opisali na spletni strani novega delodajalca. 

»V prvi vrsti so me pritegnile ambicije kluba. Mura je aktualni državni prvak in vrniti se v Prekmurje v takšnem obdobju je prava odločitev. Vemo, kako se je Mura letos odrezala v Evropi in sam želim pripomočti k temu, da se Evropa tudi poleti vrne v Fazanerijo. Igralski kader je skupaj že nekaj let, zato vem, da prihajam v uigrano ekipo, v katero se želim čimprej vklopiti. Vračam se v domači kraj, tudi zato so prisotne posebne emocije. Verjamem, da bom s svojimi izkušnjami lahko pomagal tako mlajšim igralcem, kot klubu na splošno,« je povedal Balažic ob vrnitvi v Mursko Soboto.

Denis Rajbar, športni direktor NŠ Mure pa je dodal: »Gregor Balažic je otrok Mure, ki se po šestnajstih letih tujine vrača v Mursko Soboto. Njegova pot v karieri je zagotovo lahko za vzgled marsikomu, tudi mlajšim nogometašem, ki igrajo v Muri. Verjamemo, da bo bogate izkušnje iz tujine znal prenesti med soigralce, kar je lahko izjemnega pomena. Prepričani smo, da bomo z njim dobili nekoga, ki bo lahko vodja tako na igrišču, kot izven njega«.

gregor-balažic mura povratek