vestnik

Iztok Utroša državni prvak v Švici

V. T., 8. 4. 2019
Milan Utroša
Iztok Utroša je z ekipo BC Uzwil prej - leta 2014 in 2015 - že dvakrat osvojil naslov državnega prvaka Švice kot igralec, tokrat pa prvič v dvojni vlogi, kot igralec in trener zmagovalne ekipe.
Šport

Lendavski badmintonist je trener in igralec v enem od vodilnih badmintonskih klubov v Švici »Badminton klub Uzwil«.

Iztok Utroša je zadnje dve leti glavni trener in igralec v enem od vodilnih badmintonskih klubov v Švici »Badminton klub Uzwil«, ki s člansko ekipo nastopa v 1. švicarski badmintonski ligi. Pred tem je v klubu nastopal le kot igralec v ligi. Ta vikend je Iztok kot igralec in trener s klubom BC Uzwil postal klubski državni prvak Švice v badmintonu.



Po rednem delu 1. državne švicarske badmintonske lige je BC Uzwil zasedel tretje mesto in se s tem uvrstil v play off, v katerem so nastopile štiri prvouvrščene ekipe rednega dela prvenstva. Tam je v polfinalu v dveh tekmah z rezultatom 9 : 7 izločil ekipo Union Tafers-Fribourg.
Ta vikend sta bili odigrani obe finalni tekmi za naslov državnega prvaka Švice, kjer sta se pomerili zmagovalni ekipi polfinala: BC Uzwil in Team Argovia. V soboto je na domačem igrišču BC Uzwil z rezultatom 5 : 3 premagal ekipo Team Argovia, ki je bila zmagovalka lige v rednem delu tekmovanja.
Utroša je v tekmi posamezno z rezultatom 2 : 0 (21:8, 21:16) premagal Joela Königa in s tem prispeval odločilno točko k zmagi svoje ekipe.
V nedeljski povratni finalni tekmi v gosteh je ta bila prekinjena pri rezultatu 3 : 3, saj je s tem bila dosežena že skupna zmaga, ki je v preostalih tekmah nasprotna ekipa več ne bi mogla obrniti v svojo korist. Tako je skupni rezultat finalne tekme za naslov državnega prvaka med BC Uzwil - Team Argovia 8 : 6. Tudi v povratni tekmi je Iztok premagal istega nasprotnika z rezultatom 2 : 0 (21:11, 21:11).rvaka Švice kot igralec, tokrat pa prvič v dvojni vlogi, kot igralec in trener zmagovalne ekipe.

Iztok Utroša Lendavski badmintonist Badminton klub Uzwil državni prvak v Švici