vestnik

Izvrstna odbojka Calcita in Panvite Pomgrada

Vestnik.si, 7. 2. 2022
Jure Zauneker
Calcit Volley in Panvita Pomgrad sta navdušila z bojevito tekmo.
Šport

Dve uri izvrstne odbojke sta v Kamniku ponudila tamkajšnji Calcit Volley in Panvita Pomgrad iz Murske Sobote. Na dvoboju 15. kroga, uvodnega v tretjem delu državnega prvenstva, so slavili Kamničani s 3 : 2 (22, –23, 21, –18, 13).

Panvita Pomgrad ima zdaj 15 točk in je na petem mestu, že jutri pa jo doma čaka obračun z državnimi prvaki iz Maribora.

Kamniški odbojkarji so dan pred tem dvobojem v Pliberku dosegli pomembno zmago v boju za uvrstitev na sklepni turnir srednjeevropske lige, zato je še toliko večji uspeh soboške ekipe, da je favoritu za najvišja mesta v prvi ligi odščipnila točko. O izenačenosti tekme priča podatek, da sta obe ekipi dosegli po 106 točk, Sobočani pa so dvoboj izgubili predvsem zaradi lastnih napak. Realizirali so namreč 80 točk, gostje pa »le« 67.

V prvem nizu so presenetili gostitelje in povedli s 4 : 1 in 11 : 8. Domači so se sredi niza prebudili in z delnim izidom 14 : 11 prešli v vodstvo. To ni zmedlo čete Dejana Fujsa, nanizali so štiri točke zapored in ponovno povedli (15 : 14). Nato so naredili nekaj nepotrebnih napak in tako so v končnico niza znova s prednostjo štirih točk (22 : 18) vstopili Kamničani ter po deveti napaki gostov izkoristili svojo drugo zaključno žogo.

Začetek drugega niza je znova pripadel soboškemu moštvu, vodilo je največ tri točke (13 : 10). Domači so izenačili (15 : 15) in nato povedli s 17 : 16. V končnici niza so si prednost ene točke (22 : 21) priigrali Sobočani, Dino Vinkovič pa je tudi izkoristil prvo zaključno žogo za izenačenje v nizih na 1 : 1.

Z vodstvom 5 : 1 so tretji niz začeli odbojkarji Panvite Pomgrad, a so jih nasprotniki pri sedmi točki ujeli, prvič pa povedli pri izidu 13 : 12. Sredi niza je moral igro zaradi poškodbe palca na desni roki zapustiti soboški korektor Connor McConnell in se ni več vrnil, zamenjal ga je mladi Urban Fužir, ki se je izkazal z dobro igro. Kamničani so imeli v končnici niza dve točki naskoka (21 : 19), kar so uspešno branili in z dvema zaporednima asoma Uroša Pavlovića, nekdanjega člana Panvite Pomgrad, povedli z 2 : 1 v nizih.

Tudi na začetku četrtega niza so vodili Fujsovi izbranci (3 : 0), prikazali so izvrstno odbojko in domačega trenerja Matija Pleška pri izidu 10 : 3 prisilili, da je vzel še drugi polminutni odmor. Gostitelji so nato zmanjšali zaostanek na štiri točke (9 : 13), a so si gostje z delnim izidom 5 : 1 znova priigrali osem točk prednosti, ki jih niso zapravili, zato je sledil skrajšani, peti niz.

Ekipi sta prikazali izreden boj za vsako žogo, več športne sreče pa so imeli gostitelji, ki so tudi po zaslugi dveh dodatnih asov Pavlovića, ki je skupno dosegel 16 točk, prišli do zmage.

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, calcit-volley
Jure Zauneker
Calcit Volley in Panvita Pomgrad sta navdušila z bojevito tekmo.

Panvita Pomgrad: Vinkovič 20, McConnell 3, Drvarič 3, Radović 15, Rojnik 21, Lakner, Bedrač 8, Fužir 10, Hafner, Grabar, Vrabl (L), Novak (L). 

odbojka calcit-volley panvita-pomgrad kamnik 3-:-2