vestnik

Jadralni letalci zbrani v Pomurju, en teden bodo tekmovali v posebnih nalogah

Vestnik, 16. 7. 2021
Nataša Juhnov
Prvenstvo organizira Aeroklub Murska Sobota.
Šport

Aeroklub Murska Sobota od jutri do 25. julija organizira 30. državno prvenstvo Slovenije v jadralnem letenju za člane in mladince ter mednarodno odprto prvenstvo za pokal sponzorja Murska Sobota Open, ki poteka pod okriljem Letalske zveze Slovenije.

Udeležba bo številčna, organizatorji so napovedali, da pričakujejo več kot 40 tekmovalcev iz štirih držav. "Tekmovalci prihajajo iz različnih krajev Slovenije in tudi iz drugih držav. Izjemno pomembno se nam zdi, da ob bivanju v naši regiji spoznajo tako zelo atraktivna turistična izhodišča, saj jih tudi na ta način lahko spodbudimo, da se v Pomurje vrnejo še kdaj v prihodnje," poudarjajo v Aeroklubu Murska Sobota. Iz domačega kluba se bo za dobro uvrstitev borilo pet pilotov in štiri jadralna letala. "Tukaj imamo po dolgem času spet tekmovalca v mladinski konkurenci, pilota Jerneja Jurharja," so dodali. 

Jadralni letalci bodo znanje in veščine dokazovali skozi posebne naloge, ne bodo pa oplemenitili le neba nad Slovenijo, pač pa tudi dobršen del ozemlja nad Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo. 

Otvoritev prvenstva bo jutri ob 20. uri pri paviljonu Expano, ko se bodo po prvem tekmovalnem dnevu zbrali vsi tekmovalci in njihove spremljevalne ekipe. 

aeroklub-murska-sobota prvenstvo-v-jadralnem-letenju