vestnik

Jadralno letenje: Korpič končal kot 4. 

Vestnik, 21. 7. 2019
Borut Bencak
Zmagovalci v odprtem razredu.
Šport

V organizaciji Aerokluba Murska Sobota se je danes s podelitvijo priznanj na rakičanskem letališču uspešno zaključilo 28. državno prvenstvo v jadralnem letenju. 

Na prvenstvu je sodelovalo 31 pilotov iz 12 klubov in treh držav, ki so tekmovali v klubskem in odprtem razredu v nalogah, ki so zahtevale več sto kilometrov dolge lete jadralnih letal. V šestih tekmovalnih dneh so leteli tako v zračnem prostoru nad Slovenijo, Hrvaško kot Madžarsko.


V odprtem razredu je državni prvak postal Toni Šibanc iz Aerokluba Celje, drugi in tretji pa sta bila njegova klubska kolega Niko Šale in Miha Berginc. Damijan Korpič, domačin iz Aerokluba Murska Sobota, je prvenstvo končal na četrtem mestu z minimalnim točkovnim zaostankom za stopničkami.


V klubskem razredu pa je naslov državnega prvaka osvojil Mark Polajžer, prav tako iz celjskega kluba. Mladinec se bo čez nekaj tednov tudi udeležil svetovnega prvenstva za mladince v madžarskem Szegedu. Podprvak je postal Janez Stariha iz ALC Lesce, tretje mesto pa je osvojil Luka Ranđelović iz AK Celje.

096dd0d42172d6777fb50e6ec52159c3
Borut Bencak
Zmagovalci v klubskem razredu.

Nataša Juhnov
državno prvenstvo v jadralnem letenju letališče rakičan Aeroklub Murska Sobota