vestnik

Jarc pred tekmo v Fazaneriji: "Za nas bo spektakel igrati proti Nizozemski"

Ines Baler, 3. 10. 2019
Nataša Juhnov
Nogometašinje so pred jutrišnjo tekmo danes opravile druženje z mediji.
Šport

Slovensko žensko reprezentanco jutri ob 19. uri v soboški Fazaneriji čaka tekma 3. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2021 v Angliji.

Slovenski selektor Borut Jarc je na druženju z mediji v Moravskih Toplicah napovedal težko tekmo. "Za nas bo spektakel igrati proti tako kvalitetni reprezentanci, ki je v vrhu Evrope in sveta. Se pa moramo mi bolj ubadati z nami samimi in to je tisti ključ, da punce proti tako kvalitetni reprezentanci dokažejo, da smo vseeno trd oreh," pojasnjuje in dodaja, da so se v primerjavi z zadnjima tekmama v obrambo vrnile nekatere igralke, ki so manjkale zaradi poškodb. 

V reprezentanci je tudi Sara Makovec, nogometašinja ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Pričakuje večinoma obrambno postavitev slovenske reprezentance in igro na protinapade. "Upamo, da nam v kakšnem od teh uspe zadeti," tako sogovornica, ki si tako kot njene kolegice v reprezentanci želi, da si pride tekmo pogledat čim več gledalcev. "Že zato, ker je tekma v Murski Soboti, kjer imajo ljudje radi nogomet. V moški prvi ligi se vidi, koliko gledalcev je na srečanjih Mure in koliko na ostalih, zato nekako pričakujemo, da bodo ljudje prišli," je dejala Makovčeva. Tudi Jarc javnost vabi v Fazanerijo: "Punce so v zadnjem obdobju naredile velik nogometni korak naprej, igrajo s srcem za Slovenijo in igrajo dopadljiv nogomet, zato si zaslužijo, da jih navijači pridejo pogledat."

moravske-toplice, vivat, ženska-nogometna-reprezentanca-slovenije
Nataša Juhnov
Mateja Zver in Sara Makovec.

Z dosedanjim izkupičkom točk v kvalifikacijah je Jarc delno zadovoljen. V 1. krogu so Slovenke izgubile proti Rusiji, v 2. pa premagale reprezentanco Kosova. Tekmo z Rusinjami so Slovenke odigrale v zdesetkani postavi, kar se je po mnenju selektorja tudi odražalo v igri. "Že po tisti tekmi sem rekel, da če bi bili kompletni, Rusija v Sloveniji ne bi zmagala. Za nas je dobro to, da bomo v letošnjem letu dvakrat igrali z Nizozemkami, tako da nas v naslednjem letu čaka le še ena težka tekma." Jarc ima v mislih tisto proti Rusiji in je tudi že napovedal rezultatsko maščevanje, tudi sicer pa ostalih reprezentanc ne podcenjuje. Po jutrišnji tekmi Slovenke v Turčiji čaka tekma 4. kroga proti tamkajšnji izbrani vrsti. 

moravske-toplice, vivat, ženska-nogometna-reprezentanca-slovenije
Nataša Juhnov
Reprezentantke tudi podpirajo kampanjo rožnatega oktobra.

Reprezentanca Slovenije: 

Čonč, Begič, Eržen, Erman, Zver, Agrež, Meršnik, Prašnikar, Ivanuša, Zajc, Kos, Milovič, Vindišar, Kolbl, Korošec, Makovec, Prša, Rozmarič, Golob, Kuštrin, Ketiš.  

nzs ženska-nogometna-reprezentanca slovenija-nizozemska