vestnik

Jasmino Maček danes čaka prvi nastop v Lonatu

STA, 5. 9. 2019
Niko Časar
Jasmina Maček bo nastopila danes in jutri.
Šport

V italijanskem Lonatu so se zbrali najboljši strelci in strelke na leteče tarče na stari celini. Slovenija bo imela svoje predstavnike v olimpijskem trapu, v članski konkurenci bodo njene barve zastopali Jasmina in Boštjan Maček, Denis Vatovec in Matjaž Lepen, v mladinski pa Sašo Hrovat, Žiga Juretič in Rene Maček.

Prvi slovenski adut v mestecu ob Gardskem jezeru bo Boštjan Maček. Sedeminštiridesetletni Prekmurec bo na letošnjem prizorišču svetovnega in evropskega prvenstva branil lansko prvo mesto iz avstrijskega Leobersdorfa. Poleg njega bosta nastopila še izkušena Vatovec in Lepen. Na veliko sceno bo najprej stopila Mačkova mlajša sestra Jasmina. Edina slovenska predstavnica v Lonatu v tej sezoni nastopa po sistemu toplo-hladno, je pa zmožna pripraviti prvovrstno presenečenje, kar je že dokazala na nekaterih velikih tekmovanjih. Na lanskem EP v Avstriji je zasedla deveto mesto.

V mladinski konkurenci bodo slovenske barve branili Sašo Hrovat, Žiga Juretič in Rene Maček. Slednji je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Lonatu v posamični konkurenci osvojil odličje bronastega leska. Jasmina Maček bo v posamični konkurenci nastopila danes in v petek, drugi slovenski predstavniki pa v petek in soboto. V nedeljo bo na sporedu ekipna tekma, v ponedeljek pa še mešana ekipna tekma, ki bo prvič na programu poletnih olimpijskih iger prihodnje leto v Tokiu.

strelstvo ep jasmina-maček