vestnik

Je bil poraz proti Muri zadnje evropsko dejanje Tottenhama? Tekma proti Rennesu padla v vodo

R.Š., 11. 12. 2021
Aleš Cipot
Poraz proti Muri je bil, kot kaže, za Tottenham usoden.
Šport

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da ni uspela najti rešitve za prestavljeno tekmo med Tottenhamom in Rennesom.

V skupini G konferenčne lige, v kateri je nastopala tudi Mura, so se stvari zakomplicirale. Tottenham in Rennes bi morala v četrtek odigrati še zadnjo skupinsko tekmo, a so Angleži zaradi izbruha okužb tekmo odpovedali.

Kot je razkril strateg londonskega kluba Antonio Conte, naj bi bilo pozitivnih na okužbo s koronavirusom osem igralcev in pet članov strokovnega štaba, po Uefinih pravilih pa bi se tekma morala odigrati, če bi imel Tottenham na voljo trinajst igralcev. Rennes je odločitvi Tottenhama ostro protestiral.

Uefa je sicer na prestavitev tekme pristala, a so danes iz evropske nogometne zveze sporočili, da kljub naporom pri iskanju rešitev v sodelovanju s Tottenhamom in Rennesom ni bilo mogoče najti rešitev, ki bi ustrezala obema kluboma. Tekme tako ne bo, zaplet pa bo obravnaval Uefin organ, ki je zadolžen za nadzor, etiko in disciplinske zadeve.

Rennes je v skupini G z 11 točkami osvojil prvo mesto, Vitesse z desetimi točkami pa zaseda drugo mesto. Tottenham, ki mu je Mura v Ljudskem vrtu zadala poraz, je tako obstal na tretjem mestu s sedmimi točkami. Na zadnjem mestu pa so Muraši s tremi osvojenimi točkami. Tottenham ima sicer boljši medsebojni izkupiček z Nizozemci, zato bi v primeru treh točk zasedel drugo mesto v skupini.

konferenčna-liga uefa tottenham rennes nš-mura