vestnik

Jelenov hram vodi v občinski ligi Murska Sobota

Vestnik.si, 6. 1. 2022
Arhiv NTK Sobota
Občinska liga Murska Sobota.
Šport

Odigran je bil četrti krog v občinski namiznoteniški ligi Murska Sobota, ki jo koordinira in vodi trener Namiznoteniškega kluba (NTK) Sobota Mitja Županek.

Za nagrade za najboljše tri ekipe ter najboljšega posameznika in dvojico pa bo, kot v prejšnjih sezonah, poskrbela Športna zveza Murska Sobota. 
V tej sezoni je prijavljenih rekordnih, osem ekip. Kar štiri ekipe so sestavljene iz rekreativcev in veteranov NTK Sobota, eno ekipo sestavlja podmladek NTK Sobota, ki je v minuli sezoni tudi zasedel prvo mesto, a v drugačni in močnejši zasedbi. Kar tri članice in en član te ekipe so namreč v času korone prenehali aktivno igrati namizni tenis. 
Za ekipo Sobota mladi v tej sezoni igrajo Luka Šantavec, Nejc Titan, An Julijan Fujs, Aljoša Grčar, Timi Gider in Oskar Horvat. Ekipo Alf sestavljajo Andrej Kuhar, Ludvik Lazar, Franc Just, Črtomir Just in Miroslav Lazar. Ekipo TNT sestavljajo Vojko Gumilar, Ivan Trplan, Zoran Mlinarič in Gorazd Majič. V moštvu Bangladeš so Dominik Maček, Rajko Grčar, Roman Vučko, Miran Močan, Peter Horvat in Mitja Županek. Ekipo Spin sestavljajo Boris Žagar, Luka Žagar in Zlatko Veselinovič, vsi pa so tudi člani NTK Sobota. 

2ddf19bb461b9ab28f8eae3ab51450ad
Jure Zauneker
Občinska liga Murska Sobota v namiznem tenisu.


V ligi so še Markišavci, za katere igrajo Marjan Fridrich, Franc Barbarič, Milan Pavlin in Dušan Fornezzi. Vse omenjene ekipe so že od prve sezone v občinski ligi, v minuli sezoni pa se je priključila še ekipa Jelenov hram, za katero igrajo Robert Benkovič, Zdenko Uzelac, Simon Poredoš, Matej Zadravec, Karel Vratarič, Drago Rakar in Ivan Ocepek. V tej sezoni se je prijavila še ekipa Old Boys v sestavi Vladimir Veren, Štefan Kuhar, Jože Fartek, Robert Smodiš in Andrej Sapač. Pogoj, da lahko ekipa sodeluje v ligi, je, da imata vsaj dva člana stalno ali začasno bivališče v Mestni občini Murska Sobota in da vsaj en član iz občine tudi igra na tekmi. 
V četrtem krogu je ekipa Old Boys premagala Jelenov hram s 7 : 3. Za moštvo Old Boys sta po tri zmage dosegla Veren in Smodiš, eno je dodala dvojica Veren in Fartek. Za Jelenov hram so po enkrat zmagali Benkovič, Poredoš in Uzelac. 
Spin je z 8 : 2 ugnal Bangladeš. Za Spin je tri zmage dosegel Boris Žagar, po dve Luka Žagar in Veselinovič, eno je dodala dvojica Žagar in Žagar. Za Bangladeš je dvakrat zmagal Županek.   

Ekipa TNT je bila prav tako z 8 : 2 boljša od Markišavec. Za TNT sta po tri zmage dosegla Trplan in Gumilar, ki sta dodala še eno v dvojicah, še eno zmago pa je prispeval Majič. Za Markišavce je dve zmagi dosegel Fridrich.

a5b4e4d60852e926d3846aeade4b375b
Jure Zauneker
Občinska liga Murska Sobota v namiznem tenisu.

Tekma med ekipama Sobota mladi in Alf je bila preložena zaradi bolezni dveh igralcev. Alf ima še eno zaostalo tekmo z moštvom Bangladeš, ki je v prejšnjem krogu prosil za preložitev tekme prav tako zaradi bolezni v ekipi. Tudi tekma med ekipama TNT in Sobota mladi je bila v prejšnjem krogu preložena zaradi karantene dveh igralcev moštva Sobota mladi.

Trenutno na lestvici vodi Jelenov hram z desetimi točkami. Drugi je Spin s prav tako desetimi točkami, tretja pa ekipa Old Boys (8). Četrti je TNT (7) s tekmo manj, peta je ekipa Sobota mladi (6) z dvema tekmama manj, šesti Bangladeš (5) s tekmo manj, sedmi so Markišavci (4), osmi pa je Alf (2) z dvema tekmama manj. 

Med posamezniki je v vodstvu Vladimir Veren, ki je zbral 34 točk, na drugem in tretjem mestu sta Boris Žagar s 30 in Luka Žagar z 28 točkami. Četrto do peto mesto si delita Vojko Gumilar in Ivan Trplan s po 25 točkami. 

Prvemu delu, ki obsega sedem krogov, bo sledil drugi odprti turnir, prvi je bil odigran že pred začetkom ligaškega dela. Potem bo po odigranih tekmah drugega dela še tretji odprti turnir in čisto na koncu še turnir top 6. Predviden zaključek vseh aktivnosti je v aprilu.

thumbnail_Vsi skupaj občinska liga
Aleš Cipot
Vsi tekmovalci občinske lige Murska Sobota. FOTO ALEŠ CIPOT

Drugače pa je občinska liga na tej povezavi http://www.liga.si/olms.html

in pomurska liga na tej http://www.liga.si/poml.html, kamor se je v sezoni 2021/22 prijavilo 5 ekip. To pa so : Mala Nedelja, Lipa – Beltinci, Jelenov hram, Kema in Sobota.

namizni-tenis občinska-liga murska-sobota