vestnik

Jože Sagaj ml. trikratni zmagovalec

Vestnik.si, 22. 6. 2020
Nataša Juhnov
Kasaške dirke v Ljutomeru.
Šport

Na ljutomerskem hipodromu so bile kasaške dirke

Po začetku sezone v Krškem so v nedeljo, 21. junija, druge letošnje kasaške dirke na slovenskih hipodromih pripravili v Ljutomeru. Organizatorji so v slabem vremenu, občasno je deževalo, pod streho spravili šest preizkušenj.

V prvi dirki so nastopili 3- do 6-letni slovenski kasači z zaslužkom do 500 evrov. Slavil je Erotico z Milanom Žanom iz Komende s kilometrskim časom 1:21,3. Drugo mesto je zasedla Rio Flora (Borut Zaletel, Stožice Ljubljana), tretji pa je bil Figi (Saša Seršen, Ljutomer).

ljutomer, kasaške-dirke
Nataša Juhnov
Kasaške dirke v Ljutomeru.

V drugi dirki so se pomerili 3- do 14-letni slovenski kasači z zaslužkom do 4.500 evrov. Prvo mesto je osvojil Brandy (Vesna Šuštaršič, Šentjernej) s kilometrskim časom 1:21,5. Na drugo mesto se je zavihtel Ardnas (Franc Jureš, Ljutomer), tretje pa je pripadlo Lady Princess (Rene Hanžekovič, Ljutomer).

V tretji preizkušnji dneva so nastopili 3- do 14-letni slovenski kasači z zaslužkom do 7.000 evrov. Zmagal je Jubilee Street (Jože Sagaj ml., Ljutomer) s kilometrskim časom 1:19,6. Drugo mesto je osvojil Planet (Alojz Franko, Šentjernej), tretji pa je bil Lotmerk OZT (Rene Hanžekovič, Ljutomer).

ljutomer, kasaške-dirke
Nataša Juhnov
Kasaške dirke v Ljutomeru.

V četrti dirki so nastopili 3- do 14-letni slovenski kasači z zaslužkom do 9.000 evrov. Zmagala je Louise Luna (Rene Hanžekovič, Ljutomer) s kilometrskim časom 1:20,0. Michelle (Darja Dolinšek Trontelj, Stožice Ljubljana) je zasedla drugo, Pickell (Franc Novak, Ljutomer) pa tretje mesto.

V peti dirki so tekmovali 3- do 14-letni EU kasači z zaslužkom do 20.000 evrov. Slavil je Maugli z Jožetom Sagajem ml. s kilometrskim časom 1:22,2, druga je bila Rucoea Spritz (Marko Gorenc, Šentjernej), tretja pa Donina (Rene Hanžekovič, Ljutomer).

ljutomer, kasaške-dirke
Nataša Juhnov
Kasaške dirke v Ljutomeru.

V zadnji, šesti preizkušnji so se na progo podali 3- do 14- letni EU kasači z zaslužkom nad 14.000 evrov. Še tretjo zmago dneva je zabeležil Jože Sagaj ml., ki je s kilometrskim časom 1:20,2 do prvega mesta popeljal Magic Looka. Druga je bila Elisa Gali (Vito Šadl, Šentjernej), tretja pa Vittorina Jet (Dušan Zorko, Ljutomer).

kasaške-dirke ljutomer jože-sagaj-ml.